search

Crash på redaktionerne

Ulempen ved at se en god amerikansk film på tv er, at X-faktor overhaler tv-nyhederne i nyhedsværdi.

Ulempen ved at se en god amerikansk film på tv er, at X-faktor overhaler tv-nyhederne i nyhedsværdi.

Med Paul Haggis’ Crash på DR1 fredag aften, var der lagt op til en moralsk opsang af de store. På den mest foruroligende måde viser filmen, at vi alle er dovne, opportunister, xenofober og helte. 

Og hvis vi ikke gør os umage med at gennemskue dagligdagens morads af selvhad og løgne, gør vi os skyldige i, at livet crasher. Og det gør det i mange ubehagelige situationer filmen igennem.

Således rustet er der lige tid til at høre Lotte Mejlhede på den sene TV2 News gentage diagnosen fra Glostrup Sygehus. Her mener professor Gunnar Lose ifølge Ritzau, at man bør registrere jammerlige journalister, så andre kan se, om man kan stole på den journalist, der ringer.

Flot turneret af Lose oven på den seneste polemik om DR’s, Når lægen ved bedst. Udsendelsen hænger Rigshospitalets læger ud for at forhindre patienter i at få en virksom behandling for lungehindekræft. Hospitalsledelsen har efterfølgende stævnet DR og indbragt sagen for Pressenævnet. På Rigets hjemmeside kan man se adskillige gendrivelser af de – ifølge Riget – forkerte og injurierende påstande i udsendelsen.  

  • Vurder selv hvilken betegnelse, der passer bedst på Lose: doven, opportunist, xenofob eller helt. 

Selv om telegrammet med Lose er næsten to døgn gammelt, er det ikke lykkedes News at få en eneste fornuftig kommentar koblet på historien. Det eneste vi får med, er fru Mejlhedes syrlige smil.

  • Vurder selv hvilken betegnelse, der passer bedst på redaktionen: doven, opportunist, xenofob eller helt. 

Bedre bliver det ikke, da jeg graver telegrammet frem, hvor der faktisk er en kommentar. Her forkynder forbundets egen Mogens Blicher Bjerregaard, at:

”Jeg står ikke til dommer over de enkelte journalister og medier, men opfordrer lægerne til at gå til Pressenævnet eller retssystemet med konkrete sager.”

Med andre ord: Her i Journalistforbundet vil vi ikke tale med læserne eller med seerne. De har bare at medvirke, og hvis der er noget, de er sure over, kan de bare klage til de rette instanser.

Oven på de sidste ugers debat om ansvarlighed og kildekritik, er det måske på sin plads med lidt mere substans? Eller i det mindste en forsikring om, at lødighed er noget, der ligger forbundet på sinde.

  • Vurder selv hvilken betegnelse, der passer bedst på forbundet: doven, opportunist, xenofob eller helt. 

Efter en god nats søvn er forhåbningerne skruet i vejret til lørdagens formiddagskaffe, hvor Mogensen og Kristiansen på TV2 News lover at fortælle, hvordan spindoktorerne arbejder. Et emne man må formode de har forstand på.

Men ak. Det eneste d’herrer ulejliger sig med, er et par fnisende bemærkninger om, at emnet er en gammel traver, som ikke er værd at tage op… Efter den omgang er der ikke andet for end at slukke. 

  • Vurder selv hvilken betegnelse, der passer bedst på de to levebrøds-kommentatorer: dovne, opportunister, xenofober eller helte. 

Til frokosten mandag er det tid at lukke op igen. Her kan man så se og høre optakten til optakten på det amerikanske valg. Ifølge både DR og TV2 kan vi se frem til en massiv dækning. 

Og det skal nok passe. For lydtapetet til min omelet handlede mere om mediernes dækning af valget end om konsekvenserne af det.

Eneste udenlandske nyhed med lidt bid i, er den om spanske dronning Sophia. Hun citeres i en bog for at sige sin uforbeholdne mening om homoseksuelle. I stil med vores egen Kathrine Lilleør har majestæten ikke noget imod de homoseksuelle. Hun synes bare, det er for meget med alle disse parader og deres megen snak om ægteskab.

Interessant prioritering af udlandsstoffet? Eller også var der måske ikke andet at vælge imellem fra de internationale bureauer?

  • Vurder selv hvilken betegnelse, der passer bedst på redaktionen: doven, opportunist, xenofob eller helt. 

Næ, må jeg så bede om næste sæson af X-faktor. Her er der ægte nyheder, hvor intet stikkes under stolen. Alle motiver er kendte. Deltagerne udfylder de roller, de skal. Og bedst af alt, vi kan få lov at spejle os i de medvirkende, sådan som vi i virkeligheden er: dovne, opportunister, xenofober og helte.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen