Corydon om mulig coronafusk: Vi har det bedst med at være åbne

”Hvis der viser sig at være et problem, så kan det kun gå for langsomt med at få det rettet,” lover Bjarne Corydon, efter at en whistleblower har gjort opmærksom på mulig fusk med coronastøtte

Søndag aften modtog chefredaktør Bjarne Corydon en mail, som har fyldt det meste af de seneste par dage. Mailen var fra en whistleblower og handlede om, at Børsen skulle have udskudt annonceaftaler for at få mere i coronastøtte, end man egentlig er berettiget til.

”Det tager vi selvfølgelig dybt alvorligt. Hvis der viser sig at være et problem, så kan det kun gå for langsomt at få det rettet,” siger Bjarne Corydon til Journalisten.

Derfor har Børsen bedt advokatfirmaet Plesner om at undersøge sagen.

Hvad tænkte du, da du åbnede den mail?

”Det var jeg enormt ked af. Uanset om der viser sig at være et problem eller ej, så er der ingen diskussion om, at det er en ulempe for os som virksomhed og for vores medarbejdere,” siger Bjarne Corydon.

Han understreger, at han ikke har haft noget kendskab til eventuel fusk med annonceaftalerne for at få højere coronastøtte.

Foregået i annonceafdelingen

Børsen har også orienteret Slots- og Kulturstyrelsen, som står for udbetalingen af coronastøtten, om at man er i gang med at undersøge sagen og står til rådighed for spørgsmål fra myndighederne.

Hvor I jeres organisation er det foregået?

”Det handler om, hvordan vi har arbejdet i vores annonceafdeling. Men princippet for sådan en undersøgelse må være, at vi er åbne om, at vi har denne sag, men at vi ikke udstiller enkeltpersoner på en uberettiget måde. Det tilsiger almindelig god og ordentlig ledelse,” siger Bjarne Corydon.

Hvis det her er foregået, hvordan kunne det så foregå, uden at I opdagede det?

”Det har vi bedt Plesner undersøge. Generelt kan man sige om whistleblower-sager, som vi også selv dækker i andre virksomheder, at man ikke skal måles på, om de rammer en virksomhed, men hvordan den håndterer dem. Tager man de fornuftige og rimelige skridt i forhold til at finde ud af, hvad fakta er.”

Har valgt at være åbne

Bjarne Corydon anerkender, at det er et dilemma for en virksomhed, om man skal gå offentligt ud med sagen, før man har undersøgt den til bunds. Det kan føre til unfair mistænkeliggørelse af medarbejdere eller afdelinger.

Hvorfor går I offentligt ud nu, i stedet for at lade Plesner undersøge sagen først?

”Det er også en afvejning. Der er nok andre, som ville have gjort det på en anden måde. Men vi har et værdigrundlag om troværdighed og åbenhed, og derfor har vi det bedst med at gøre det på denne måde.”

Men er der ikke risiko for, når sladderen går i branchen, at I har chefer eller medarbejdere i annonceafdelingen, som bliver stemplet, selv om de ikke har gjort noget galt?

”Jo, det er en risiko. Men sådan er det med store dele af livet, at man må afveje fordele og ulemper. Det påvirker os selvfølgelig både som virksomhed og som medarbejdere, at vi har sådan en sag, men jeg har vurderet, at det var bedst og mest rimeligt for os alle, at vi er åbne om det.”

Modtog 12,8 mio. i støtte

Bjarne Corydon lover, at Børsen vil betale pengene tilbage, hvis det viser sig, at man har modtaget uretmæssig coronastøtte på grund af udskudte annonceaftaler.

Børsen modtog i november 12,8 mio. kroner i hjælpepakken målrettet danske medier. Bjarne Corydon understreger, at hvis der er noget galt, så drejer det sig om en lille del af beløbet.

Hvad er det værste, der kan ske?

”Det synes jeg ikke, at jeg skal spekulere i, for det er Plesner, der laver undersøgelsen. Men hvis grundlaget for coronastøtte har været ukorrekt, så skal vi rette op og betale dele af støtten tilbage. Det gør vi gerne, for det har aldrig været hensigten eller signalet fra ledelsen, at dette skulle ske,” siger chefredaktøren.

0 Kommentarer