Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:18 25.08.2021 Anna Sol Jørgensen

Organisationer vil have Copydan med ved forhandlingerne med Google og Facebook

Copydan Tekst & Node, der forvalter rettigheder på tekstområdet for blandt andet journalister og forfattere, opfordrer kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at have Copydan med på råd i forhandlingerne om rettighedsbetaling, når der skal forhandles med techgiganter som Google og Facebook. Det skriver MediaWatch.

Opfordringen kommer i et brev sendt til kulturministeren og Folketingets Kulturudvalg, efter at en række medier har etableret forvaltningsselskabet Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO), som skal kunne forhandle rettigheder kollektivt for danske medier.

Konkret vil en række organisationer have kulturministeren til at gøre DPCMO’s aftalelicens betinget af, at forhandlinger om rettighedsbetaling sker i samarbejde med Copydan og Visuelle Rettigheder Danmark.

Nyheden er rettet den 26. august klokken 15.24. Det fremstod tidligere som om, at det var CopyDan, der havde sendt brevet til kulturministeren, hvilket ikke er tilfældet. Der er flere af organisationerne i DPCMO, der har sendt brevet.

SENESTE NYT

Flere nyheder