Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:26 22.08.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Constructive Institute hyrer tung profil til nyt center i Australien

Det uafhængige center for konstruktiv journalistik under Aarhus Universitet, Constructive Institute, lancerer nu et nyt center med hovedkvarter i Melbourne, Australien.

Det skriver Ulrik Haagerup, der er direktør og stifter af Constructive Institute, på Facebook.

Det nye center får navnet Constructive Institute Asia Pacific og kommer til at ligge under Monash University, som både har afdelinger i Australien, Malaysia og Kina.

I spidsen for det nye center står den australske journalist Stan Grant, der har en lang karriere som korrespondent for CNN og nyhedsvært på ABC bag sig.

Til The Guardian siger han, at demokratiet rundt omkring i verden er på tilbagetog, og at medierne er en del af problemet og derfor har en forpligtelse til at være en del af løsningen.

Constructive Institute blev stiftet i 2017 af tidligere nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup og har ud over sit hovedkvarter på Aarhus Universitet også et center på The Bonn Institute i Tyskland.

Missionen er ifølge Ulrik Haagerup at ”hjælpe journalistikken med at hjælpe demokratiet gennem mere fokus på historier om nuancer, dialog og inspiration til løsning af samfundsproblemer”.

SENESTE NYT

Flere nyheder