Clement Kjersgaard får Publicist-prisen

DR2-vært og chefredaktør på Ræson, Clement Kjersgaard, får Publicist-prisen. Clement Kjersgaard er på Journalistens magtliste fra 2011 Danmarks mest dagsordensættende journalist.

DR2-vært og chefredaktør på Ræson, Clement Kjersgaard, får Publicist-prisen. Clement Kjersgaard er på Journalistens magtliste fra 2011 Danmarks mest dagsordensættende journalist.

Prisen er på 25.000 kroner og er modsat Cavling-prisen en hæder, der gives for en "mangeårig, fremragende publicistisk indsats" i stedet for et enkeltstående projekt.

35-årige Clement Kjersgaard er vært på "Debatten" på DR 2 og desuden chefredaktør på magasinet Ræson, som han selv var med til at starte.

Clement Kjersgaard er ifølge Journalistens magtliste 2011 Danmarks mest dagsordensættende journalist. Han foragter hv-spørgsmål og mener, at mediefolk sagtens kunne være meget mere dagsordensættende, hvis de turde. Det fortalte han i et større interview med Journalisten i januar.

Publicistprisen bliver officielt overrakt onsdag aften til generalforsamlingen i Den Danske Publicistklub – der i øvrigt efter 131 år nu har skiftet navn til Danske Publicister.

1 Kommentar

Claus Andersen
2. MARTS 2011
Re: Clement Kjersgaard får Publicist-prisen

"Clement Kjersgaard er ifølge Journalistens magtliste 2011 Danmarks mest dagsordensættende journalist. Han foragter hv-spørgsmål og mener, at mediefolk sagtens kunne være meget mere dagsordensættende, hvis de turde", står der skrevet på websiden for Journalisten.

 

Tja...jeg er nok lidt enig med ham hen ad vejen....men han burde forholde sig til virkeligheden for medierne, erfarringsmæssigt ved jeg, at det er meget svær som menig journalist i dagens Danmark,at være  den dagordenssættende. Dels på grund af ressourcer - man køreer den sikre historie, som morgenaviserne og de elektroniske nyhedsmedier er kommet tidligt med på dagen - og så er enhver menig journalist jo underlagt en jourhavende eller red.sekretær, - og øverst en chefredaktør - der i de tilfælde har sin egen vinkel på en historie. f

 

Arbejdende mennesker der kalder sig journalister er i vores tid blot arbejdsheste -ellers kan det hele jo ordes ude i Kina....

 Så Clement - tag og forhold dig til den virkelighed, der gælder i medierne i 2011.