Clement får Berlingskes journalistpris

Det blev den karismatiske Clement Kjersgaard, der løb med Den Berlingske Fonds Journalistpris i år. Kjersgaard fik prisen og de tilhørende 100.000 kroner for at være provokerende og farverig (Opdateret 16.50)

Det blev den karismatiske Clement Kjersgaard, der løb med Den Berlingske Fonds Journalistpris i år. Kjersgaard fik prisen og de tilhørende 100.000 kroner for at være provokerende og farverig (Opdateret 16.50)Clement Kjersgaard har netop fået Journalistprisen af Lisbeth Knudsen, der overrakte prisen på vegne af Den Berlingske Fond. Han fik prisen for at lave journalistik med kant – både som vært på DR og som udgiver og redaktør på magasinet Ræson.

Prisoverrækkelsen fandt sted i dag ved et arrangement i Berlingske Mediers hus i Indre By i København, hvor Berlingske bød de omtrent 140 inviterede på forfriskninger og en personlig velkomst fra Lisbeth Knudsen.

Valget af Clement blev begrundet med, at han er:

»Hamrende seriøs, tankevækkende, nytænkende og med et helt særligt arbejdsformat og en arbejdsevne, som overgår de fleste. Han er altopslugende, han er studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere,« sagde Lisbeth Knudsen.

Selv havde Clement Kjersgaard følgende opfordring til Journalistens læsere:

»Brug den frihed man har! Når man spørger nogen: Hvorfor gør I det ikke anderledes, hvorfor gør i det ikke sjovere? Så er forklaringen altid, at det tillader konceptet ikke, det tillader formatet ikke, det tillader cheferne ikke, og der har jeg en skummel mistanke om, at både de formater og de medier, der eksisterer nu, tillader meget mere end folk tror,« siger Clement Kjersgaard til journalisten.dk.

Prisen er uddelt siden 1989 og den bliver hvert år givet til journalister eller medier, der har udrettet noget ekstraordinært gennem journalistikken i det forgangne år. Med prisen følger skulpturen Avislæseren og 100.000 kroner, og det gør prisen til den journalistpris i Danmark, der udløser den største pengepræmie.

Ved samme lejlighed modtog klimaforsker Dorthe Dahl-Jensen Den Berlingske Fonds Hæderspris, der gives til en person, der har ydet noget usædvanligt, der gavner det danske samfund.

Den 54-årige professor fik prisen for sit arbejde på Grønland, hvor hun udborer gamle isstykker, der kan give viden om, hvordan Jordens klimahistorie har været. Hun fik lige som Clement Kjersgaard skulpturen Avislæseren og 100.000 kroner.

I anledning af Dahl-Jensens arbejde på Grønland var Det Grønlandske Kor desuden inviteret til at synge grønlandske sange for de fremmødte.

Sidste år gik Hædersprisen til Prins Henrik og Journalistprisen til TV 2’s Simi Jan og DR’s Puk Damsgaard for deres udenrigsjournalistik.

Opdateret kl. 16.50 med citater fra Lisbeth Knudsen og kommentar fra Clement Kjersgaard.

2 Kommentarer

Lasse Lindquist
7. JANUAR 2013
Re: Clement får Berlingskes journalistpris

Tak for hjælpen Mathias.

Og selvom det er et flot tilbud, der følger med hjælpen, så lader jeg den nu stå.

Det andet fører bare til yderligere fejl, tænker jeg.

Mathias Lynggaard
7. JANUAR 2013
Re: Clement får Berlingskes journalistpris

En lille ting:
Han hedder Clement KJERSGAARD.
Slet endelig min kommentar, når fejlen i navnet er rettet :)