Claus Hjort irriteret over Ugebrevet A4

Det LO-ejede ugebrev A4 fejrer i dag 10 år. Det sker med masser af (selv)ros på A4's hjemmeside og udsigt til måske at få Anders Bordings Mediepris. Men også en vis kritik - blandt andet fra den forhenværende "Frihedsminister".

Det LO-ejede ugebrev A4 fejrer i dag 10 år. Det sker med masser af (selv)ros på A4's hjemmeside og udsigt til måske at få Anders Bordings Mediepris. Men også en vis kritik – blandt andet fra den forhenværende "Frihedsminister".

"A4 med gennemslag".

Sådan lød dommen allerede tilbage i 2003, da Ugebrevet A4 endnu var ny på det danske mediemarked.

»Det er helt enormt, så langt de når ud. A4 sætter den politiske dagsorden i Danmark,« sagde senior-analytiker Niels Wilhelm Christiansen fra medieovervågningsvirksomheden Observer Danmark. 

I dag – nøjagtig 10 år efter ugebrevets fødsel – er der næsten endnu mere ros til specialmagasinet:

Eller som A4 selv skriver i et fødselsdagsportræt af A4:

"Der er stort set ikke det gab, den kløft eller den mere beskedne ulighed i samfundet, som ugebrevet ikke har dokumenteret i grafer og tabeller gennem årene. Og i samme ombæring udstyret med forskernes belysning og politikernes bud på, hvad de vil gøre ved problemerne."

Men ugebrevet har dog grund til at være glad. Også for sig selv om indsatsen igennem alle årene. Senest er A4 blevet nomineret til Medieprisen 2012

Og sågar politiske "modstandere" holder sig ikke tilbage med rosen og fremhæver, hvordan Ugebrevet i form af statistik og undersøgelser har kortlagt danskernes liv og hvad de mener:

Tidligere konservativ minister Hans Engell noterer blandt andet:

»I et mediemarked med mange meninger, kommentarer, analyser, fordrejninger, påstande og beskyldninger er det befriende med 'facts and figures' – et solidt fundament for en saglig, seriøs og ikke mindst væsentlig politisk eller samfundsmæssig debat.«

Ikke alle er dog ligeglade for Ugebrevets fremfærd.

Den tidligere beskæftigelsesminister for Venstre Claus Hjort Frederiksen – som også blev kaldt Foghs bulldog – var således i mange år nærmest et omdrejningspunkt for Ugebrevet A4. 

Ja han fik faktisk masser af spalteplads i premierenummeret af A4 med overskriften: "Frihedsministeren", hvor han fortalte om sine visioner for arbejdsmarkedet.

I dag siger han om fødselaren:

»Jeg har altid hilst ny viden om arbejdsmarkedsforhold velkommen, fordi det er så utrolig vigtigt et område. Og det har A4 bidraget med.«  

Men over for A4 pointerer Claus Hjort Frederiksen, at han har aldrig været i tvivl om grundlaget for udgivelsen af ugebrevet, og at det er LO, der har været afsenderen. Og han skriver ikke under på, at ugebrevet til enhver tid har præsenteret den ubestridelige version af sandheden.

»Selv om jeg aldrig har tvivlet på rigtigheden af de oplysninger, A4 har bragt, har jeg været irriteret over og uenig i den måde, ugebrevet har vinklet tingene på og ladet dem indgå i en kritik af den daværende regering. Jeg mener også, man i holdningsundersøgelser har spurgt på bestemte måder for at fremme bestemte synspunkter,« siger Claus Hjort Frederiksen til ugebrevets hjemmeside.

0 Kommentarer