Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:01 14.01.2022 Sebastian Goos

Claus Hjort bekræfter: Sigtet efter paragraf 109

Venstres tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen bekræfter nu, at han er kommet i søgelyset for en række udtalelser om Forsvarets Efterretningstjeneste:

”Jeg kan bekræfte, jeg er sigtet efter straffelovens paragraf 109 for at have overtrådt grænserne for min ytringsfrihed. Jeg har ytret mig som folketingsmedlem om en politisk sag, og jeg har ikke yderligere at tilføje for nuværende. Men jeg kunne aldrig drømme om at foretage mig noget, som kunne gøre skade på Danmark eller Danmarks interesser,” lyder det fra ham i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Det sker i kølvandet af, at flere medier har henvendt sig til Claus Hjort Frederiksen om blandt andet udtalelser i tv-programmet ’Lippert’ på TV 2 News.

TV 2 News gik Claus Hjort Frederiksen for eksempel i detaljer om et fortroligt samarbejde mellem Danmark og NSA, som er den amerikanske sikkerhedstjeneste:

”Nu vil jeg være forsigtig med, hvad jeg siger, og ellers må jeg risikere fængselsstraf, men jeg har i hvert fald været med til at orientere om, at den aftale fandtes,” sagde Claus Hjort Frederiksen blandt andet.

SENESTE NYT

Flere nyheder