Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:24 04.02.2022 Ritzau

Claus Hjort: Anklager mod mig baseret på avisartikler

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) skriver på Facebook, at sigtelserne mod ham for læk af statshemmeligheder er baseret på ting, der er ytret i den offentlige debat.

Claus Hjort Frederiksen er sigtet efter straffelovens paragraf 109, der kan give op til 12 års fængsel. Sigtelserne er hemmelige, men den tidligere minister ønsker, at de bliver offentliggjort.

”Jeg har i torsdags for første gang set det materiale, som ligger til grund for sigtelsen. Det bevogtes som statshemmeligheder, selv om det ikke er det. Jeg kan konstatere, at det er avisartikler og debatter foregået i fuld offentlighed. Der er absolut intet med blå briller og skæg,” skriver Claus Hjort Frederiksen.

Sigtelsen mod Claus Hjort Frederiksen formodes at have grund i, at han i flere omgange bekræftede, at Danmark har et hemmeligt overvågningssamarbejde med USA, hvor store mængder data bliver overvåget.

Claus Hjort Frederiksen skriver, at han blev sigtet den 20. december ved sit hjem.

”Det var et chok. Jeg har ikke tidligere i mit liv været sigtet for noget strafbart. Denne sigtelse handler om landsskadelig virksomhed med en strafferamme på op til 12 års fængsel,” skriver han.

SENESTE NYT

Flere nyheder