Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:23 21.02.2023 Ritzau

Claus Hjort afviser anklager og vil kæmpe for åbne døre

Claus Hjort afviser anklager og vil kæmpe for åbne døre

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfter i et opslag på Facebook, at han er tiltalt for at røbe eller videregive statshemmeligheder, som det kom frem for lidt siden.

”Jeg har her for en halv time siden taget afsked med betjente fra PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.), der foreviste mig et anklageskrift om overtrædelse af straffelovens paragraf 109 om røbelse eller videregivelse af statshemmeligheder,” skriver han.

Anklageskriftet er klassificeret som hemmeligt. Derfor kan Claus Hjort Frederiksen ikke udtale sig yderligere om det. Men han skriver, at han afviser anklagerne.

”Jeg bestrider at have overskredet grænserne for min vidtgående ytringsfrihed som politiker, og jeg har ikke afsløret angivelige statshemmeligheder. Punktum,” skriver han.

Anklagemyndigheden mener, at sagen mod den tidligere forsvarsminister bør føres bag lukkede døre.

Ønsket om dørlukning vil blive rejst over for Københavns Byret, som derefter skal træffe afgørelse om, hvordan processen skal foregå.

Claus Hjort Frederiksen skriver på Facebook, at han er klar til at kæmpe for, at offentligheden kan få indblik i sagen.

”Anklagerne begærer dørene lukket. Jeg vil kæmpe til det yderste for at få dem slået op på vid gab. Anklagerne begærer domsmandssag. Jeg vil kræve et nævningeting, da der er tale om en politisk sag,” skriver han.

SENESTE NYT

Flere nyheder