search

Citat eller link?

Angrebet er sat ind på de statsejede medier. Men kravet er nærmest komisk.

Angrebet er sat ind på de statsejede medier. Men kravet er nærmest komisk. Danske Medier angriber nu DR, TV 2 og regionerne under TV 2.

Kravet er enkelt: Fremover må de nævnte medier kun bringe citathistorier, hvis historierne holder sig under 140 tegn. Læs mere her.

Jeg kan godt forstå, hvorfor Danske Medier angriber. Rationalet må være, at privatejede medier som Politiken og Berlingske vil stå stærkere på internettet, hvis de "statsejede virksomheder" bliver svækket.

Men forslaget er nærmest komisk. Alene overvågningen af de mange hjemmesider vil kræve endnu flere bureaukrater.

Jeg mener, at vi hellere skal gå en anden vej, hvis praksis skal ændres. Hvis vi skal styrke den originale journalistik, skal medierne – både privatejede og statsejede – linke til hinanden fra forsiden.

Den praktiske fremgangsmåde kunne være, at Berlingske fra forsiden af b.dk linker dybt til en artikel på tv2.dk, hvis den kommercielle tv-station er først med en historie. Og omvendt hvis Berlingske er først.

Når så Berlingske eller TV 2 producerer egen journalistik, linker mediet naturligvis til det journalistik, som mediet selv har produceret. På den måde får mediet som er først den ære og de klik, som tilfalder mediet.

Forslagets største udfordring er, at indholdet kan ligge bag en betalingsmur.

Det vil for eksempel ikke give meget mening at linke fra tvmidtvest.dk til dagbladet-holstebro-struer.dk, hvor indholdet er låst inde. Her er der brug for en gratis version, hvis forslaget skal føres ud i livet.

Forslaget virker utopisk, og jeg tror ikke selv på det. Men forslaget er et skridt nærmere en brugbar løsning, hvis praksis overhovedet skal ændres.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen