search

Cirkus Løkke goes USA … fulgt af logrende hund

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne ikke have ønsket sig det bedre. Besøget hos præsident Obama i denne uge fik det danske pressekorps til at gå amok. På den fede måde altså - set med Løkkes øjne. Det skriver Annegrethe Rasmussen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne ikke have ønsket sig det bedre. Besøget hos præsident Obama i denne uge fik det danske pressekorps til at gå amok. På den fede måde altså – set med Løkkes øjne. Det skriver Annegrethe Rasmussen.

Det kan godt være, der er rådgiverkrise i regeringen for tiden. Men selv om to toprådgivere i går skred fra Lars Løkke Rasmussen – den ene smækkede endda med døren – så havde den danske statsminister ikke umiddelbart grund til bekymring. Tværtimod. For det officielle statsbesøg i denne uge i Det Hvide Hus har affødt stribevis af ubetalelig positiv omtale i de danske medier.

Så meget, at man kan stille spørgsmål ved selve dækningen.

Det skriver Informations korrespondent og blogger på Journalisten.dk, Annegrethe Rasmussen, der i dag beretter – behind the scenes – om gårsdagens hændelser i Det Ovale Værelse hos USA's præsident, Barack Obama, hvor sågar The First Dog – hunden Bo – i selskab med præsidentens ældste datter, Malia Obama, indgik i den næsten for perfekte iscenesatte idyl.

"Den danske statsminister malker besøget for alt, det er værd," skriver Annegrethe Rasmussen blandt andet i sit blogindlæg: Mr. Statsminister tager til Washington, hvor hun påpeger, hvordan det lykkes Lars Løkke at få foræret "en hel aftens optræden" på DR's program "Horisont". Men også hvordan alle øvrige tv- og radiokanaler samt morgenaviserne bringer de ønskede budskaber videre. Endda 100 procent enslydende. Og som får Annegrethe til at notere, at Lars Løkke Rasmussen må befinde sig på en lyserød sky.

Et kig på dagens aviser bekræfter da også tendensen. Berlingske skriver eksempelvis:

Obama: Løkke et forbillede som allieret. Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mangler en tekst til sin valgplakat, så ville det her udsagn nok stå stærkt – især fordi det netop er sagt af præsident Barack Obama: »Min nære ven, statsminster Rasmussen, er en usædvanlig stærk leder.«

Også på forsiden af Politiken er der lutter pæne ord:   

Rigtige venner: Barack Obama og Lars Løkke. Ros, venlige ord og taksigelser væltede nærmest over hinanden, da Lars Løkke Rasmussen i aftes mødte USA's præsident, Barack Obama, i et 48 minutter langt møde i Det Hvide Hus. »Danmark er et lille land, men det bokser i en større vægtklasse,« sagde præsidenten, der kaldte Danmark et »forbillede for alle vores allierede« i forbindelse med Afghanistan og betegnede Lars Løkke som en ekstraordinær leder.

Og Jyllands-Posten følger trop:

Obama roser dansk indsatsDen amerikanske præsident, Barack Obama, roste Danmark som en af supermagtens tætteste allierede, da han i går fik besøg i Det Hvide Hus af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Mens TV Avisens indslag i aftes blev indledt med følgende omtale:

Lars Løkke Rasmussen på besøg hos Barack Obama. Og den amerikanske præsident, Barack Obama, havde kun rosende ord at sige om Danmark efter mødet, der sluttede for kort tid siden. Vi bringer her et uddrag fra det efterfølgende pressemøde med Lars Løkke Rasmussen og Barack Obama.

Tilbage i Washington stillede Annegrethe Rasmussen da også sent i går det helt centrale spørgsmål direkte til Lars Løkke: Om det her ikke burde give anledning til snarligt folketingsvalg?

Læs svaret i hendes blog.

Kommentarer
8
Magnus Harald Haslebo
15.03.11 10:16
Re: Cirkus Løkke goes USA... fulgt af logrende hund

Jeg forstår ikke rigtig problemet? Er der citeret ukorrekt? Eller må medierne bare ikke skrive, at Obama havde ros til Lars Løkke?

Havde det været bedre, hvis medierne havde kritiseret den i såkaldte perfekte iscenesatte idyl, som det implicit gøres her, hvor endda tilstedeværelsen af Obama-familiens hund, Bo, inddrages som en slags kritik? Det kunne medierne selvfølgelig have gjort bortset fra, at det er lidt svært at afgøre, hvorvidt noget er iscenesat - med mindre altså, at det kunne bevises fx ved afsløringen af en hemmelig, fordækt mailkorrespondance om den nederdrægtige overlagte iscenesættelse. Wow!

Eller også ville det egentlig være total ligegyldigt - ligesom det blog-indlæg og ovenstående artikel er det.

Eneste mildt underholdende passage i bloggen er nedenstående, hvor Løkkes sved bliver til en indirekte selvsmagende ros for skribenten.

»Jeg har hørt, der bliver valg i Danmark om tre dage,« siger jeg til statsministeren efter det officielle pressemøde i Blair House var forbi. »Logikken er at der nu har været en halvgod meningsmåling og Obama har rost dig til skyerne. Det bliver nok ikke bedre.«

Derhjemme sagde Løkkes spindoktorer op på stribe og det var egentlig bare Michael Jeppesen, der havde skrevet det på sin blog.

»Nå,« svarer Løkke mildt og lettere svedende. »Tænk at der er nogen, der ved så meget, mens jeg slet ikke er hjemme.«

 

Fremhævet af Journalisten
Anders Hvid
15.03.11 10:52
Re: Cirkus Løkke goes USA ... fulgt af logrende hund

Enig, det er ærlig talt for usagligt, det blogindlæg dér.

Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der gøres galt i følge bloggeen, som Magnus Harald Haslebo så fint også påpeger. Medierne citerer og rapporterer det, der sker, og det gøres loyat. Hvad skal man ellers gøre?

Tænke det ind i det sædvanlige spincirkus, som Ask Rostrup også prøvede på i går? Han indikere naturligvis - som han indledte med i sin "analyse" - at det var et pusterum for Statsministeren, der kunne sole sig lidt. Ja, ja, det er nok også tilfældet, men ærlig talt, er det virkelig ekspertens tanke, at Løkke gør noget ud af dette møde for at vinde en valgkamp?

Måske ikke? Og det tjener også Rostrups sag, at han også fik pointeret, at besøget også gavner Danmark i den forstand, at der altså tales politik på sådan møder. Og de ikke kun tjener som iscenesættelse, som kritikerne, inklusiv bloggeren, forsøger at italesætte.

Come on, skal det virkelig være niveaut hver gang, der diskuteres og analyseres politik

Fremhævet af Journalisten
Søren Hansen
15.03.11 11:37
Re: Cirkus Løkke goes USA ... fulgt af logrende hund


Problemet er at opositionen efter 10 år i kulden er så paniske og så liderlige efter at få magten ige at de benytter enhver lejlighed til at kritisere alle der gør noget der kan tolkes positivt i relation til regeringen.

Af og til så tælnker jeg på om den metaltræthed som nogle påstår at regeringen lider af er marginal i forhold til den metaltræthed som dele af pressen lider af - i en verden hvor journalister elsker konflikter og turbolens så må det være trist når det er de samme der har haft magten i 10 år.... :-)

Fremhævet af Journalisten
Annegrethe Rasmussen
15.03.11 12:07
Re: Cirkus Løkke goes USA ... fulgt af logrende hund

Tak for kritik.

Min hensigt er hverken at rose mig selv eller egen avis (Information dækkede slet ikke Løkkes besøg i dagens udgave) endsige bidrage til nogen politisk opposition. Det var udelukkende at referere over det medie-cirkus, som et sådant ulige besøg giver anledning til. Analysen træder i baggrunden til fordel for tæppebombning med nyheder ala "Lars Løkke er ankommet til Washington"og betragtninger om Blair House og Obamas uforbeholdne ros til statsministeren gengives loyalt i de toneangivende morgenaviser. Og - vil jeg da gerne tilføje - er da 100 procent faktuelt korrekt. Men det skal vel ikke gøre enhver refleksion over, hvordan besøget kan bruges af statsministeren overflødig.

Og selvrosende var bloggen bestemt ikke ment. Jeg var nøjagtig lige så benovet som alle andre og knipsede løs med min Smartphone. Hvis den var/er noget, var den nærmere ment selvironisk ...

Beklager hvis det ikke fremgår, men blogposter er jo meget personlige i sagens natur og er ment debatskabende. Det har den så i hvert fald også været.

(i øvrigt vil jeg gerne tilføje, at Horisonts dækning var upåklagelig på substansen og holdt sig langt væk fra overfladen. At det eksponerer statsministeren som statsmand er naturligvis ikke en kritik af programmet. Blot et faktum. Sådan er det at være statsminister og besøge Det Hvide Hus.)

Fremhævet af Journalisten
Magnus Harald Haslebo
15.03.11 12:55
Re: Cirkus Løkke goes USA ... fulgt af logrende hund

Annegrethe Rasmussen: Blog-indlæg er jo nemt genkendelige på de karakteristika, du selv fremhæver. Således vil det altid være en smagssag, hvorvidt et sådan er godt/skidt. Det bliver en subjektiv diskussion som er mindre interessant.

I det øjeblik blog bliver til artikel gælder andre spilleregler, men jeg synes, at ovenstående artikel er lige så 'blog'et' som din blog. Min kommentar skal altså mere forstås som en kritik af ovenstående artikel end dit blogindlæg, hvorfor jeg også lagde min kommentar ind til Journalistens artikel om din blog og ikke til din blog.

Min citeren fra din blog forplumrede muligvis dette forhold, hvilket jeg beklager. Det skulle jeg have udeladt - især da det nu viser sig, at jeg blot misforstod din hensigt med kommentaren. Beklager.

Kritikken til ovenstående artikel er dog stadig i høj grad berettiget.

Fremhævet af Journalisten
David Trads
15.03.11 12:55
Re: Cirkus Løkke goes USA ... fulgt af logrende hund

Kære Jens Jørgen Madsen.

Det er dog en voldsom spidsvinkling af Annegrethes blogpost, som du her leverer.

Hvad pokker mener du med, at der skal stilles spørgsmålstegn ved hele dækningen?

Skulle vi have ladet være med at referere, hvad USAs præsident sagde af utilsløret ros til Danmark og Løkke?

Skulle vi gøre som Information, hvis redaktionelle valg i dag er at bringe et Ritzau-telegram på 134 ord? Information valgte til gengæld at give 332 ord til et Ritzau-telegram om, at to embedsmænd i hhv Statsministeriet og Venstre er stoppet. Er det sidste dobbelt så vigtigt som statsministerens møde med Obama?

vh

David Trads

PS: Hvis du virkelig selv tror på, at Obamas datter og deres hund, som løb og legede på græsplænen et godt stykke fra, hvor vi stod, var en del af iscenesættelsen, ja, så er du vist gået spin-amok. 

 

 

 

Fremhævet af Journalisten
Magnus Harald Haslebo
15.03.11 13:04
Re: Cirkus Løkke goes USA ... fulgt af logrende hund

Enig, David Trads.

Jeg har nu kæmpet mig igennem de massive mængder spin og fundet frem til, at både Bo og Malia har deres daglige gang i Det Hvide Hus. Måske havde de bare brug for frisk luft? Rygterne svirrer faktisk omkring, at Bo fra tid til anden faktisk skulle både tisse og det andet på nævnte græsplæne.

Vi kan selvfølgelig også se spøgelser overalt og få en legende hund og datter til at virke som noget overordentligt mistænkeligt. 

Fremhævet af Journalisten
Søren Hansen
15.03.11 15:27
Re: Cirkus Løkke goes USA ... fulgt af logrende hund


Jeg mener at der måske er basis for at anklage Obama for at benytte børnearbejde. Hvofor tog Lars Løkke ikke afstand for den grove udnyttelse af små børn som Obama viser til det samlede pressekorps.

Der er faktisk basis for et $20 spørgsmål fra Socialdemokratiet omkring børnearbejde - måske skulle de få nedsat en undersøgelses kommision der kan forholde sig til hvorfor Lars Løkke ikke reagere på Obamas åbenlyse brug af børn.

Kan vi lugte en skandale... :-)

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen