Christian Jensen ny chefredaktør på Politiken

Christian Jensen forlader Information og er ny ansv. chefredaktør på Politiken. ”Der er kun én grund til at skifte fra Information: At jeg er blevet tilbudt den – efter min mening – vigtigste og mest ærefulde post i danske medier," lyder det. Bo Lidegaard bliver skribent og anmelder

Christian Jensen forlader Information og afløser Bo Lidegaard som ansv. chefredaktør på Politiken.

Bo Lidegaard bliver skribent og anmelder på avisen. Christian Jensen tiltræder 1. august.

”Der er kun én grund til at skifte fra Information: At jeg er blevet tilbudt den – efter min mening – vigtigste og mest ærefulde post i danske medier. Politiken har en helt særlig position og et enestående potentiale i det danske samfund som kvalitetsmedie og kulturinstitution. Jeg ser frem til at være med til at udvikle Politiken med alle de muligheder, den digitale udvikling giver for at nå nye målgrupper med nye journalistiske metoder. Der findes ikke noget bedre udgangspunkt for det frisind i ånd og tanke, som Politiken altid skal være baseret på,” siger Christian Jensen i en pressemeddelelse.

Christian Jensen (43) blev ansv. chefredaktør på Information i 2010. Før da var han i Berlingskes chefredaktion fra 2007, nyhedschef på avisen fra 2004-07 og søndagsredaktør fra 2001-04. Han var undersøgende reporter på Berlingske fra 1999 til 2001.

Bo Lidegaard: Det er blevet mere slidsomt

Bo Lidegaard har været ansv. chefredaktør på Politiken i fem år.

”Det har været en stor fornøjelse at stå i spidsen for Politiken og at få lov til at være en del af alt det, der gør os til det, vi er – for vores læsere og for hele samfundet. Samtidig er det under de givne vilkår blevet mere og mere slidsomt at komme igennem og skabe den nødvendige fremdrift. Derfor er det aftalt, at jeg fratræder min stilling som ansvarshavende chefredaktør, og at jeg fremover vil bidrage til avisen. Jeg glæder mig til samarbejdet med den nye ledelse og med alle kolleger,” udtaler Bo Lidegaard i meddelelsen.

Adm. direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, udtaler:
”Christian Jensen forener en dyb journalistisk faglighed med enestående lederegenskaber. Han mestrer både den undersøgende journalistik, den intelligente analyse og den engagerende formidling – uanset om det er på papir eller digitalt. Og igennem årene på Information har Christian vist en uforlignelig evne til at inddrage og aktivere læserne."

6 Kommentarer

Ole Dissing
14. SEPTEMBER 2018
Hej Christian,

Hej Christian,
Jeg hørte dig i musikprogrammet P2 i går aftes. Du fortalte, at et enkelt udsagn, nemlig at det, vi er givet, er vi givet for at dele med andre, har været styrende for dit liv.
Det gjorde et meget stort indtryk på mig og satte mange ting i mit liv i perspektiv. Jeg er dig dybt taknemmelig.
Bedste hilsner............................Ole
Kaj Spangenberg
28. APRIL 2016
Det er fandme en nyhed, at
Det er fandme en nyhed, at Lidegaard går af, og Christian Jensen tiltræder pr. 1. august! Jeg har på en mærkelig måde haft det på fornemmelsen. Lidegaard er en god dokumentarisk forfatter (har lige læst hans bog om De Hvide Busser), men har aldrig været en chefredaktør i klasse med Pundik, der er journalist til fingerspidserne.
Lasse Jensen har ret: Bo Lidegaard har ikke haft gennemslagskraft som Pundik og Tøger. Og han er - via familieskabet - for tæt knyttet til De Radikale.
Jeg er helt enig med min gamle og smukke kollega, Jette Sachs, hvad vor fælles chefredaktør gennem en menneskealder angår. Pundik har også for mig været en inspirator.
Jette Sachs
28. APRIL 2016
Pundik er journalist i hver
Pundik er journalist i hver af sin krops celler. Og den mest journalistisk inspirerende chef, jeg nogensinde har haft.
Thomas Frederiksen
28. APRIL 2016
Ah, Herbert Pundik er vel
Ah, Herbert Pundik er vel også journalist....
Kim Ravn-Mortensen
28. APRIL 2016
Spændende om
Spændende om freelancelecerandører til Politiken nu også skal til at nøjes med 60 kr. i timen.

Flere