Christian Jensen bakker op – medarbejderne skal have svar

Politikens chefredaktør Christian Jensen bakker nu også op om JP/Politikens medarbejdere, der kræver en redegørelse om Jørgen Ejbøl fra bestyrelsen. »Der er nogle spørgsmål, som det er helt oplagt at få besvaret,« siger Christian Jensen, som dog ikke vil forholde sig til medarbejdernes kritik af topledelsen

Politikens chefredaktør Christian Jensen bakker nu også op om medarbejderne i JP/Politikens Hus, som kræver en redegørelse fra bestyrelsen.

Medarbejderforeningerne på Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken har sammen sendt en henvendelse til bestyrelsen og formand Lars Munch, hvor de kræver en redegørelse for den stribe af sager, der har været om næstformand Jørgen Ejbøl, som også er formand for Jyllands-Postens Fond.

»Der er nogle spørgsmål, som det er helt oplagt at få besvaret. Det beder medarbejderne nu om, og det bakker jeg op om. Når man læser de artikler, som har været skrevet, så står nogle ting uklart tilbage. Det er fuldstændig berettiget at få svar på,« siger Christian Jensen til Journalisten.

Tidligere i dag har Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen også bakket medarbejderne op.

”Jeg synes det er godt, at medarbejderne beder om en forklaring. Sagen er komplet forvirrende, og det er aldrig sjovt at læse om rabalder i sin egen virksomhed uden selv at vide noget,” skrev Poul Madsen i en mail til Journalisten.

Vil ikke svare konkret

Christian Jensen ønsker dog ikke at svare på, hvad han konkret savner svar på.

»Det, der har været lagt frem, rejser nogle spørgsmål om forholdene i fondene. De spørgsmål vil medarbejderne gerne have svar på, og det synes jeg er rigtigt,« siger han.

Men hvilke konkrete spørgsmål er det?

»Jeg ved ikke, hvad der er op og ned i de konkrete sager. Jeg konstaterer, at medarbejderne med rette beder om svar på nogle spørgsmål, og jeg er sikker på, der nok skal komme svar,« siger Christian Jensen.

[quote:0]

Vi lever selv af at give svar

Medarbejderne retter kritik mod topledelsen på flere punkter i henvendelsen. De nævner både "beretninger om ikke helt rene linjer i den redaktionelle proces" og "udbetalinger af angiveligt millionstore bonusordninger, mens man internt både appellerer til og direkte dikterer tilbageholdenhed blandt medarbejderne".

De henviser også til, at ledelsen i netop et mediehus bør udvise stor åbenhed.

”Vi finder det stærkt kritisabelt, at et stort mediehus lukker sig så voldsomt om sig selv,” lyder det i henvendelsen.

Christian Jensen ønsker dog ikke at forholde sig til den kritik af lukkethed, som medarbejderne retter mod ledelsen.

Er du for eksempel enig i, at JP/Politikens Hus har lukket sig om sig selv?

[factbox:0]

»Der er en række spørgsmål, som står tilbage. Dem rejser medarbejderne nu. Helt principielt lever vi af, at andre giver svar. Derfor skal vi også selv levere svar, og det er jeg sikker på vil ske.«

Men du svarer ikke på spørgsmålet. Er du enig i, at JP/Politikens Hus har lukket sig om sig selv i denne sag?

»Jeg har svaret, at der står nogle ubesvarede spørgsmål tilbage, som er relevante at få svar på,« siger Christian Jensen.

Har ikke oplevet urene linjer

Til gengæld afviser chefredaktøren, at han har oplevet ”ikke helt rene linjer i den redaktionelle proces”, som medarbejderne også nævner i henvendelsen.

»Jeg har kun oplevet rene linjer og en god, sund og konstruktiv dialog mellem mig, koncernen og bestyrelsen. Det er helt naturligt at have en dialog, og jeg har ikke oplevet urene linjer. Tværtimod føler jeg mig godt bakket op af både koncernen og bestyrelsen,« siger Christian Jensen.

Han understreger, ligesom Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, at han er sikker på, bestyrelsen og formand Lars Munch nok skal komme med tilfredsstillende svar til medarbejderne.

»Når medarbejderne i JP/Politikens Hus beder om svar fra bestyrelsen, så er jeg sikker på, at der nok skal komme svar. Det er jeg fuldstændig overbevist om.«

Medarbejderne nævner en række kritikpunkter. Mener du, topledelsen kunne have gjort noget bedre?

»Der er mange forskellige typer sager og forløb her, som på mange måder bliver rodet sammen. Jeg tror, alle parter står bedst ved at få skilt tingene ad og give nogle klare svar,« siger Christian Jensen.

JP: Munch og Ejbøl har svaret

Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe har også forholdt sig til medarbejdernes henvendelse til bestyrelsen.

”Jeg udtaler mig principielt ikke om begivenheder i koncernen, der ligger før min tid som chefredaktør for Jyllands-Posten. Det synes jeg, er en rimelig betragtning,” skrev Jacob Nybroe i en mail til Journalisten.

Han tiltrådte som chefredaktør på Jyllands-Posten i starten af september, hvor han afløste Jørn Mikkelsen.

Men Jacob Nybroe mener ikke, Lars Munch eller Jørgen Ejbøl har været for dårlige til at kommentere de sager, der har rullet.

”Derudover er det vel heller ikke helt korrekt, at de involverede ikke kommenterer. Såvel bestyrelsesformand Lars Munch som Jørgen Ejbøl svarer jo på spørgsmål – blandt andet i dagens udgave af Jyllands-Posten. Men også i tidligere sager,” skrev Jacob Nybroe.

Journalisten har spurgt ham opfølgende, om det betyder, at han mener, henvendelsen fra medarbejderne er upræcis på det punkt, men det har Jacob Nybroe ikke svaret på.

Ejbøl: Ingen kommentarer

Jørgen Ejbøl selv ønsker ikke at forholde sig til henvendelsen fra medarbejderforeningerne til bestyrelsen.

”Formandsskabet vil først og fremmest kommunikere med medarbejderforeningerne. Det er jeg overbevist om, at du har forståelse for," skriver han i en mail til Journalisten.

3 Kommentarer

Valdemar Meersohn Stauning
10. DECEMBER 2016
Temmelig vag opbakning fra Hr
Temmelig vag opbakning fra Hr. jensen.
Og dette uddrag er direkte tragikomisk:
"Er du for eksempel enig i, at JP/Politikens Hus har lukket sig om sig selv?
»Der er en række spørgsmål, som står tilbage. Dem rejser medarbejderne nu. Helt principielt lever vi af, at andre giver svar. Derfor skal vi også selv levere svar, og det er jeg sikker på vil ske.«
Men du svarer ikke på spørgsmålet. Er du enig i, at JP/Politikens Hus har lukket sig om sig selv i denne sag?
»Jeg har svaret, at der står nogle ubesvarede spørgsmål tilbage, som er relevante at få svar på,« siger Christian Jensen."
Helge Scholz
9. DECEMBER 2016
»Når medarbejderne i JP
»Når medarbejderne i JP/Politikens Hus beder om svar fra bestyrelsen, så er jeg sikker på, at der nok skal komme svar. Det er jeg fuldstændig overbevist om.«
Det er jo en fantastisk bemærkning fra Poul Madsen. Det udtrykker en journalistisk holdning som han ikke lader andre komme til gode. Hvorfor sætter han ikke en af sine graverjournalister på sagen-det plejer han ikke at være bleg for. Det er vel ikke uden for offentlighedens interesse at vide hvorledes magten forvaltes Danmarks største mediekoncern.
Ida Sønderby Rosgaard
9. DECEMBER 2016
Det bliver spændende at høre
Det bliver spændende at høre forklaringen eller forklaringerne ... .

Og så synes jeg i øvrigt, at det er interessant, at bestyrelsen i JP/Politikens Hus på i alt 10 medlemmer består af 3 cand.merc.'ere, 1 cand.jur., 1 mag.art. og dr.phil. Og så 4 journalister i form af de 4 medarbejdervalgte repræsentanter og derudover også Jørgen Ejbøl, som på papiret bærer titlen journalist:

http://www.jppol.dk/da/specialsider/om-os/bestyrelse.aspx

Hvor meget indflydelse har de 4 medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i form af journalister mon? I forhold til de 3 cand.merc.'ere - herunder formanden Lars Munch - og den på papiret 5. journalist i form af næstformand Jørgen Ejbøl?