Lørdag den 19. maj modtager man medlemsbladet og ser en opgørelse over, hvad foreningens midler egentlig bliver brugt til. Og ærlig talt, det er chokerende at erfare, hvorledes en formand, en næstformand, en direktør, en udviklingschef med flere har bevilget sig selv månedslønninger på 70.000 kroner plus pension, eller hvem der nu har bevilget dem det.
Og et af mange spørgsmål melder sig: "Hvad skal vi egentlig med en udviklingschef?"
Set herfra ligner det ren pamperisme. Hvordan kan disse personer være så mange penge værd? Som medlem af foreningen, når der var problemer, har jeg aldrig oplevet, at der kom nogen særlig hjælp fra den kant.
Lige nu prædikes der solidaritet, freelancere skal ikke lade sig nøje med de priser, som de nu kan forhandle sig til rundt omkring, men jeg skal hilse og sige, at herude i provinsen kommer vi aldrig i nærheden af de freelance-honorarer, som man opererer med i den københavnske drømmeverden. Vi må forhandle os frem i et marked for udbud og efterspørgsel. I København kan man trygt sidde og bevilge sig selv og hinanden toplønninger, betalt af medlemmerne. Hvor er det dejligt nemt, samtidig med at man i den politiske korrektheds hellige navn kan korrekse kolleger, som for eksempel bladtegnerne, der stod fast på deres ret til at lave Muhammed-karikaturerne.
Og andre kolleger, der ikke passer ind i rammerne omkring den venstredrejede fagforenings selvforståelse, kan blive sat på plads i det kedsommelige skrift kaldet Journalisten. Jeg har virkelig ikke lyst til at være medlem af denne forening længere.
Så kære Dansk Journalistforbund. Jeg skal hermed opsige mit medlemskab af foreningen, efter, ja, hvad er det vel efterhånden blevet til, lidt mere end 40 års medlemskab.
– Christian Winnem, freelancejournalist, Vestsjælland
SVAR: Kære Christian. Vi tager naturligvis din udmelding til efterretning, og jeg skal personligt beklage den, fordi jeg mener, dine begrundelser for at træffe beslutningen ikke helt holder.
Der er ikke tale om, at vi sidder og bevilger hinanden toplønninger. Formandskabets løn er besluttet på delegeretmøde, og hvad angår vore ansatte konsulenter og så videre, så har de alle en overenskomst at henholde sig til – og lønudviklingen for alle ansatte er den gennemsnitlige stigning i DJ's lønstatistik. Den var i 2011 2,1 procent.
Jeg er helt enig med dig i, at mediebranchen er et vanskeligt marked at navigere i, når man skal sælge sin arbejdskraft. Det er også derfor, at DJ i mange år har satset på at udvikle faglig support og service på højt niveau.
Det må du fremover undvære som følge af din udmeldelse af DJ. Tak for medlemskabet.
Med venlig hilsen
– Lars Werge, næstformand, DJ
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jamen Lars ! Du svarer jo ikke på spørgsmålet = Er 70.000 kroner ikke helt i hegnet ?