Chefredaktør: TV 2’s Lars Løkke-sag ligner ‘Borgen’

Sagen om TV 2's sletning af et interview med statsministeren ligner efterhånden et afsnit af DR's dramaserie 'Borgen'. Det skriver chefredaktør på Berlingske Lisbeth Knudsen. Hun mener, at chefen for TV2 News, Mikkel Hertz, har dummet sig.

Sagen om TV 2's sletning af et interview med statsministeren ligner efterhånden et afsnit af DR's dramaserie 'Borgen'. Det skriver chefredaktør på Berlingske Lisbeth Knudsen. Hun mener, at chefen for TV2 News, Mikkel Hertz, har dummet sig.

Først var der historien om, at chef for TV2 News Mikkel Hertz beordrede et interview med statsministeren slettet af frygt for, at interviewet ville havne på Youtube og andre steder på nettet uden for TV 2's kontrol.

Så kom historierne om, at statsministeren nok havde lagt politisk pres på TV 2 News, fordi hans tidligere spindoktor Ulla Østergaard er ansat på stationen og rent faktisk ringede og undskyldte, at statsministeren uden varsel fik stillet spørgsmål foran et rullende kamera på TV 2's parkeringsplads.

Næste afsnit i føljetonen var historien om, hvad det mon var, statsministeren havde sagt på det slettede interview, som ikke måtte komme ud.

»Det ligner efterhånden et afsnit af søndagens DR-dramaserie, uden at det skal være et kompliment til hverken tv-serien eller politikerne, for det er der ingen grund til,« skriver Lisbeth Knudsen. Hun mener, at både nyhedschef på TV 2 News Mikkel Hertz og statsministeren har dummet sig.

»Han (Mikkel Hertz, red.) burde have så meget tillid til sine egne medarbejdere, at var der først givet besked på, at sekvensen med den ophidsede statsminister ikke skulle bruges til udsendelse, så ville den heller ikke blive misbrugt til andre formål. (…) At han har følt det nødvendigt at beordre optagelsen slettet, må enten betyde, at den var virkelig kompromitterende, eller at der er en dårlig kultur internt på TV 2, og det får de så anledning til at drøfte internt i den kommende uge,« skriver Lisbeth Knudsen i sin klumme.

Om statsministeren skriver hun:

»En statsminister må altid regne med, at han er på, også selv om der ikke er blevet spurgt om lov på forhånd. Han må have overskud til at klare også nærgående, ubehagelige spørgsmål til en sag, som han har svaret 100 gange på før. Og han skal være så professionel, at han kan håndtere også en afvisning på en måde, der kan tåle at komme på tv,« siger Lisbeth Knudsen.

Læs hele kommentaren her.

0 Kommentarer