Chefredaktør på Sjællandske skal være reporter

Helge Wedel stopper efter otte år som chefredaktør for avisen Sjællandske, men bliver i huset som journalist. »Jeg havde det lidt som cirkushesten, der skal tilbage i manegen«

Helge Wedel (57) stopper efter knap otte år som chefredaktør for avisen Sjællandske i Sjællandske Medier. Han bliver dog i huset og tiltræder en stilling som journalist på Slagelse-redaktionen den 1. december.

»Vi har indgået en aftale om, at jeg tiltræder som menig journalist med fokus på Korsør- og Skælskør-området, hvor jeg stammer fra,« fortæller Helge Wedel til Journalisten.

Han overtager en stilling, der blev ledig, da en journalist sagde op.

»Jeg er glad for, at man stadig kan se mig i firmaet efter 30 år. Jeg har aldrig selv søgt en af de chefstillinger, jeg har fået her. Jeg er blevet spurgt, og så har jeg sagt ja og passet mit arbejde,« fortæller Helge Wedel.

Ikke en fyring

Han har både været redaktionschef og journalistisk redaktør, før han blev chefredaktør.

Der har været en proces frem til aftalen, men hverken Helge Wedel eller ansv. chefredaktør og adm. direktør Torben Dalby Larsen ønsker at gå nærmere ind i den. Begge fastslår dog, at der ikke er tale om en fyring.

»Der er ikke tale om en fyring, når man indgår en aftale,« siger Torben Dalby Larsen.

Nu søger Sjællandske en ny chefredaktør til at overtage posten. Selv om Helge Wedel tiltræder som journalist 1. december, understreger Torben Dalby Larsen, at man ikke behøver at have fundet afløseren allerede da.

»Vi tager den tid, det tager at finde den helt rigtige,« siger han.

Glæder sig til at være journalist

Helge Wedel glæder sig til at vende tilbage til en stilling som journalist efter mange år i chefstillinger.

»Efter at aftalen var underskrevet, var der kun en ting at gøre: Kigge fremad,« siger han og tilføjer:

»Jeg havde det lidt som cirkushesten, der skal tilbage i manegen. Nu har jeg brugt rigtig mange år af mit liv på at forklare, inspirere og coache mine journalister. Nu skal jeg pludselig selv leve op til de mange gode råd. Det glæder jeg mig til. Journalistik er et voldsomt interessant fag.«

0 Kommentarer