Chefredaktør på Randers Amtsavis stopper

Igennem snart syv år har han været chefredaktør på Randers Avis. Nu forlader Michael Kjærgård avisen den 1. juni uden at have et bud på, hvad han videre skal. »Først skal jeg have ryddet op i en skov af træer ved mit sommerhus efter seneste stormfald,« siger han til Journalisten.dk. (opdateret 13:05)

Igennem snart syv år har han været chefredaktør på Randers Avis. Nu forlader Michael Kjærgård avisen den 1. juni uden at have et bud på, hvad han videre skal. »Først skal jeg have ryddet op i en skov af træer ved mit sommerhus efter seneste stormfald,« siger han til Journalisten.dk. (opdateret 13:05)

Ifølge Michael Kjærgård har han i længere tid overvejet at forlade avisen. Og det til trods for, at han har været glad for at være på Randers Amtsavis.

"Jobbet har budt på fantastisk spændende opgaver, som jeg er meget glad for at have været med til at løse, men tiden er kommet til at sige tak for lån af avisen og give stafetten videre," siger Michael Kjærgaard i en officiel meddelelse og tilføjer:

»Jeg har i nogen tid tumlet med tanker om, at det var på tide at finde mig et andet job, og de overvejelser er nu modnet til en beslutning. Men som chefredaktør kan man ikke bare gå åbent ud og lede efter et nyt job. Det ville hurtigt rygtes, og det ville skabe en unødig tvivl om, hvor avisens ledelse har sit fokus.«

Michael Kjærgård understreger, at der ikke er tale om et opgør med Midtjyske Medier eller andre spekulationshistorier:

»Jeg plejer at kokettere med, at den gennemsnitlige holdbarstid for chefer er fem år. Og nu har jeg holdt i syv år. Så jeg trængte til, at der skulle ske noget nyt.«

I de knap syv år han har været chefredaktør for Randers Amtsavis, har Michael Kjærgaard blandt andet lagt avisen om fra morgenudgivelse til eftermiddagsavis. Avisen er også gået fra broadsheet til tabloid. Og så har man lanceret ugeavisen Randers Onsdag.

»Nu skal jeg have ryddet op i min skov. Jeg har et sommerhus med en hel del træer, hvor der var stormfald for en del år siden. Dem har jeg  jeg aldrig har fået ryddet op i. Så det vil jeg starte med. Jeg skal ligesom have slået fra,« siger Michael Kjærgård og understreger, det har været en beslutning, som har krævet en del overvejelser.

»Det er et stort skridt at tage ud i den blå luft. Men det har været et job, hvor jeg skulle give mig selv 170 pct. Det kræver fuld knald på hele tiden – syv dage om ugen – men det kan man kun i et stykke tid,« siger han.

Michael Kjærgård trådte i øvrigt sine journalistiske børnesko på Randers Amtsavis for 30 år siden. Dengang var avisen i familieeje, og sjette generation sad i spidsen.

»Det var derfor med stor ydmyghed og ærefrygt, jeg i sin tid overtog chefkontoret efter dem. Så på den måde har det været et privilegium at være chefredaktør,« udtaler Michael Kjærgård.

Ansvarshavende chefredaktør i Midtjyske Medier Dorthe Carlsen siger om chefredaktørens farvel:

"Michael Kjærgård har loyalt og energisk gennemført tre meget store omlægninger inden for godt et år. Det skal han have stor anerkendelse for. Jeg har stor forståelse for, at han nu ønsker at gå andre veje."

0 Kommentarer