Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:50 08.06.2023 Journalisten og Ritzau

Chefredaktører og ministre er blandt nye navne i Kraks Blå Bog

Chefredaktører og ministre er blandt nye navne i Kraks Blå Bog

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Det er sket meget i dansk politik i løbet af det seneste år, og det kan man også se, hvis man slår op i den opdaterede udgave af Kraks Blå Bog, der udgives torsdag.

Blandt de 95 nytilkomne navne finder man nemlig flere politikere end normalvis.

Opslagsværket tæller blandt andet digitaliseringsminister Marie Bjerre (V), kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), politisk leder for Alternativet Franciska Rosenkilde og Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen.

Men også mediepersoner som ansvarshavende chefredaktør på 24syv Simon Andersen, ansvarshavende chefredaktør på Mandag Morgen Tanja Nyrup Madsen, forfatter og journalist Lone Theils og nyhedsvært Erkan Özden er blandt de nytilkomne navne.

”Det er nok primært en afspejling af, at der er sket en del i det politiske Danmark.”

”Der er kommet en ny regering siden sidste udgave, og der har været en del udskiftning på nogle poster,” forklarer redaktør ved Gads Forlag, som udgiver bogen, Bolette Rud Pallesen.

Hun mener, at dette års udgave udmærker sig ved en ”virkelig bred og mangfoldig liste af profiler og professioner”.

”Derudover udmærker den sig også ved, at der er en ligelig fordeling mellem kønnene, som er noget ganske nyt. Det præsterede vi også sidste år, og nu sker det så for andet år i træk,” siger Bolette Rud Pallesen.

I den trykte udgave af den prestigefulde bog optræder 8.267 nulevende personer. Den digitale version rummer omkring 30.000 personer, der har været optaget i Kraks Blå Bog gennem tiden.

Af de 95 nye navne i Kraks Blå bog er journalist og gårdejer Kjeld Hansen, som er født i 1947, alderspræsident.

Mai Villadsen samt forfatterne Glenn Bech og Cecilie Lind, der alle er født i 1991, er de yngste nyoptagne.

SENESTE NYT

Flere nyheder