Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:51 24.08.2023 Anna Sol Jørgensen

Chefredaktører og journalister skal vidne i Samsam-sagen

Chefredaktører og journalister skal vidne i Samsam-sagen

Luca Piergiovanni/AFP/Ritzau Scanpix

Flere chefredaktører og journalister er blevet indkaldt som vidner i sagen om den terrordømte Ahmed Samsam, der har lagt sag an mod efterretningstjenesterne PET og FE.

Det er kommet frem i Østre Landsret, hvor den civile retssag i dag er blevet indledt. Ahmed Samsam kræver, at efterretningstjenesterne anerkender, at han har været agent for dem.

Blandt andet er DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård blevet indkaldt som vidne i sagen. Hun har blandt andet skrevet om Ahmed Samsams første rejse til Syrien i 2012.

Derudover er de chefredaktører, der sidste år blev opsøgt af cheferne for PET og FE og mindet om, at det kan koste 12 års fængsel at publicere lækkede oplysninger om statshemmeligheder, også blevet indkaldt. Det var både DR, Berlingske Media og JP/Politikens Hus, der fik den besked i starten af 2022.

Også den spanske journalist Braulio García Jean fra avisen El Pais er indkaldt som vidne i sagen i næste uge, skriver DR. Den spanske journalist fik ifølge DR  at vide af en højtstående efterretningskilde, at Spanien havde taget fejl i sagen om Ahmed Samsam. Det skete i forbindelse med udarbejdelsen af en bog om terrorsager i Spanien.

Ahmed Samsam blev i 2018 idømt otte års fængsel af en spansk domstol for at have tilsluttet sig Islamisk Stat. Siden har flere medier, herunder DR og Berlingske, afdækket, at Ahmed Samsam skal have arbejdet som agent for PET og FE. Efterretningstjenesterne har ikke vedkendt sig samarbejdet.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder