Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:44 04.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Jacob Nybroe: Vi har ikke faktatjekket Sass Larsen-kronik

”Vi starter i 2011, hvor I, chefredaktører på B.T. og Ekstra Bladet, skriver med store sorte bogstaver på en gul breaking-forside, at min far er rocker.”

Sådan står der i den kronik, som Nynne Sass Larsen, datter af Henrik Sass Larsen, forleden havde i Jyllands-Posten. I kronikken kommer hun med en gedigen opsang til tabloidaviserne, som hun mener er medansvarlige for, at hun i skolen blev skubbet af andre børn, fordi aviserne hængte hendes far ud som rocker.

Selv om Henrik Sass Larsens møder med rockere har været beskrevet i de to medier, har der dog ikke stået, at Larsen selv skulle være rocker, og derfor har Politiken tidligere afvist kronikken.

I et interview med ’En Uafhængig Morgen’ erkender Jacob Nybroe, chefredaktør på Jyllands-Posten, at kronikken ikke er faktatjekket:

”Det er den følelse, hun sidder tilbage med. Hun har ikke skrevet det i citationstegn eller med store bogstaver, som det ville være naturligt at gøre, hvis man refererer til noget konkret. Hun refererer til den følelse, hun selv sidder tilbage med.”

”Vi har ikke faktatjekket, fordi vi ikke har forstået hende anderledes, end som hun gerne vil forstås. Nemlig den følelse, hun – og i øvrigt de skolekammerater, der skubbede hende rundt i skolegården – sad med. At hendes far var udskreget som rocker,” siger Jacob Nybroe.

Jacob Nybroe mener dog ikke, at det manglende faktatjek skal stå i vejen for at forholde sig til ”substansen” i kronikken.

SENESTE NYT

Flere nyheder