Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:23 14.12.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Chefredaktør på B.T. afviser, at redaktør-fyring kom for sent

B.T. gjorde mandag kort proces og fyrede en redaktør, der tidligere har fået en advarsel for sexistisk og grænseoverskridende adfærd over for ansatte, og som nu har gentaget adfærden.

Sagen kom første gang frem i marts, hvor tidligere studentermedhjælpere på B.T. i Journalisten stod frem og fortalte, at de havde klaget over grænseoverskridende adfærd fra deres redaktør.

Det har mødt kritik, at klagen dengang kun førte til en advarsel til redaktøren. Men ifølge B.T.’s konstituerede chefredaktør, Jonas Kuld Rathje, var det en korrekt beslutning at give en advarsel i første omgang

”Den advarsel, der i første omgang er givet, er en passende sanktion,” siger Jonas Kuld Rathje til Mediawatch.

”Men i det ligger, at hvis der sker mere, eller hvis adfærden gentager sig, så er det en overtrædelse af en advarsel. Det er jo så selvfølgelig lidt vildt, at det sker lige nu,” siger han med henvisning til, at det sker oven på en uge, hvor Michael Dyrby forlod posten som B.T.’s chefredaktør i kølvandet på dokumentaren om MeToo på TV 2.

Jonas Kuld Rathje siger desuden til Mediawatch, at B.T. arbejder på en kulturændring, og at han håber, at sagen vil få andre til at træde frem, hvis de har oplevet upassende adfærd på avisen.

SENESTE NYT

Flere nyheder