Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:28 26.08.2022 Anna Sol Jørgensen

Chefredaktør og graverchef træder ind i FUJ’s jury

Chefredaktør og graverchef træder ind i FUJ’s jury

Thomas Foght (nummer to fra venstre) er chef for Ekstra Bladets gravergruppe. Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Jyllands-Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen bliver ny formand for Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ). Hun overtager posten efter Tanja Nyrup Madsen, chefredaktør på Mandag Morgen.

”Den undersøgende journalistik er i mine øjne den vigtigste journalistik. Derfor er det et kæmpe privilegium at kunne være med til at hædre den,” siger hun i en pressemeddelelse.

Derudover træder Thomas Foght, graverchef på Ekstra Bladet, ind i juryen, der skal udpege vinderne af FUJ-priserne. Thomas Foght og flere kolleger fra Ekstra Bladet modtog i januar Cavling-prisen for deres artikelserie om regeringens dobbeltspil om de danske børn i syriske fangelejre.

”FUJ er den måske vigtigste forening i det danske medielandskab, fordi den fremmer og hylder den dybdeborende journalistik, der på daglig basis udfordrer magthaverne, afslører magtfuldkommenhed og holder vores samfund fri for svindel og humbug. Derfor er det mig en stor ære at være en del af juryen,” siger han.

Foruden de to består juryen af:

  • Jette Aagaard, undersøgende journalist, Berlingskes gravergruppe
  • Hans Peter Blicher, redaktionschef for undersøgende journalistik, TV 2 Nyhederne
  • Maria Andersen, journalist, Horisont (DR)
  • Mads Lorenzen, techjournalist, Ingeniøren/Version2
  • Morten Svith, journalist, Århus Stiftstidende
  • Sebastian Stryhn Kjeldtoft, Asien-korrespondent, Politiken

 

SENESTE NYT

Flere nyheder