JP Lokal

Chefredaktør ”dybt overrasket” over afslag på mediestøtte

JP Lokal ligger for tæt op ad Jyllands Posten og har trods klage fået afslag på mediestøtte

”Jeg er dybt overrasket over nævnets afgørelse.”

Sådan lyder det fra Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands Posten, efter at Medienævnet har afvist en klage fra JP Lokal, der i december fik afslag på mediestøtte fra nævnet.

Afslaget var begrundet med, at JP Lokal ikke er et tilstrækkeligt selvstændigt medie i forhold til Jyllands-Posten, fordi JP Lokal og Jyllands Posten deler design og webadresse. Den begrundelse fik JP Lokal til at klage til nævnet for at få genvurderet ansøgningen om redaktionel produktionsstøtte svarende til 19 lønnede årsværk.

I klagen er der lagt vægt på tre punkter:

  • JP Lokal har en egen ansvarshavende chefredaktør
  • JP Lokal har egen selvstændig redaktion, der arbejder helt uafhængigt af Jyllands-Postens redaktion
  • JP Lokal kan alene tilgås gennem abonnement tegnet direkte til JP Lokal og kan ikke tilgås af abonnementer og/eller brugere af Jyllands-Postens eller JP.dk, medmindre der tegnes et særskilt abonnement på JP Lokal, der tilkøbes mod merbetaling

Medienævnet er alligevel kommet frem til, at JP Lokal ikke kan betragtes som et selvstændigt medie i mediestøttelovens forstand.

”Nævnet har herved lagt vægt på, at sitet struktur- og layoutmæssigt lægger sig op ad Jyllands-Postens digitale udgave, herunder også JP Århus, ligesom Jyllands-Postens digitale udgave også fungerer som indgang til mediet,” skriver Medienævnet som svar på klagen.

”Vil bare gerne have samme vilkår”

Jacob Nybroe sidder tilbage med en fornemmelse af, at JP Lokals ansøgning ikke er læst grundigt nok.

”De har fuldstændigt misset den grundlæggende præmis for  JP Lokal, som er et helt selvstændigt medie, vi har lavet,” siger han.

Men er det ikke nemt at blive forvirret over, når nu jeg for eksempel taler med dig, som også er ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten, selv om det handler om JP Lokal?

”Det er ikke hemmeligt, at vi står bag JP Lokal som økonomisk ressource, men det er ikke korrekt, at det ikke er et selvstændigt medie, ligesom vi ejer Børneavisen og Finans, som også får selvstændig mediestøtte, og jeg også er ansvarshavende chefredaktør for Finans.”

Ifølge Jacob Nybroe vil det ikke få betydning for udgivelsen af JP Lokal, at lokalsatsningen ikke kan få mediestøtte.

”Det er konkurrenceforvridende. Vi fortsætter ufortrødent, og så må vi indstille os på, at konkurrenterne har bedre vilkår,” siger han.

Medienævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for andre instanser. Derfor ser Jacob Nybroe heller ikke mulighed for at gå videre med sagen.

”Vi er nået til vejs ende i sagsbehandling, og så overvejer vi, hvad vi skal gøre for at tydeliggøre selvstændigheden. Men vi sætter ikke medier i søen for mediestøtte, men fordi vi tror på de medier og vigtigheden i lokalmedier. Vi vil bare gerne have de samme vilkår som vores konkurrenter,” siger Jacob Nybroe.

0 Kommentarer