Lolland Falster Folketidende er ramt af abonnementsnedgang. Denne gang ramte sparerunden fire chefer. Læs tillidsmandens reaktion og bestyrelsesformandens forklaring. (Opdateret).
To redaktionelle chefer i form af en chefredaktør og lokalredaktøren for Guldborgsund, er ikke længere på Lolland Falster Folketidende. Væk er også en kommerciel direktør og en salgschef. Det er nye toner på avisen, hvor det hidtil har været de menige medarbejdere, der har stået for skud i en krise, der blandt andet kan læses i, at avisen mister 800 – 900 abonnenter om året.
Tillidsmand Bjarne Arildsen mener det er rigtigt set af bestyrelsen, at den fredag i sidste uge lod chefernes hoveder rulle.
»Vi er et lille hus. Der har på gulvet længe været talt om, at hvis der skal være nye sparerunder, så skulle chefgrupperne også holde for. Det har været et meget udbredt ønske her på stedet. Det har bestyrelsen så lyttet til. Jeg synes, det er den rigtige beslutning, for det skal ikke gå ud over menige medarbejdere hver gang.«
Fyringerne falder sammen med at avisens administrerende direktør gennem 30 år søger mod pensionen. Og i det hele taget har avisen, der i dag har cirka 17.000 abonnenter, levet en omtumlet tilværelse de senere år.
»Vi har været de seneste 4-5 år været igennem mange sparerunder. Det er hver gang gået ud over menige medarbejdere, dog ikke fyringer på redaktionen, men i salg og annoncer og administration. Redaktionen er blevet ramt af frivillige fratrædelser og vikarbesparelser,« forklarer Bjarne Arildsen.
Formanden for avisens bestyrelse, Lars Hvidtfeldt, forklarer, at den administrerende direktørs overgang til pension, satte gang i tankerne om at ændre hele ledelsesstrukturen på avisen. Baggrunden for at det er nødvendigt, er at avisen siden finanskrisens indtog i 2008, har været hårdt ramt.
»Vi har siden finanskrisen satte ind i 2008 sparet og trimmet – også i vores datterselskaber. Så når vi skal skabe større økonomisk råderum er det svært at fortsætte nede på gulvet. Vi er nødt til at tilpasse hele ledelsesstrukturen til den økonomi vi har i dag og fremover,« siger han og understreger sin pointe med en metafor:
»Hovedet var blevet større end kroppen. Vi prøver at udvise rettidig omhu.«
Hvordan skal avisen ledes fremover?
»Det kan jeg ikke svare præcist på i dag. Vi skal have defineret nogle nye stillinger. Vi har ansat et lille udvalg, der sidder og arbejder med det.«
Tillidsmand Bjarne Arildsen lægger ikke skjul på, at udfordringen er meget stor.
»Mange folk vil ikke vil betale for deres nyheder mere. Nettet vinder jo frem. Og vi bor jo i et af landets fattigste områder med mange pensionister og folk på overførselsindkomster. For dem er 2.500 kroner om året rigtigt mange penge.«
I hvor mange år holder avisen endnu?
»Jeg håber den holder rigtigt mange år. Det er jo det, vi skal have den til. Men det har jo ikke gået den rigtige vej i mange år.«
Hvad kan I gøre?
»Vi kan kun gøre en ting: Dække vores lokalområde Lolland Falster bedst muligt. Vi kan ikke gøre andet.«
Formanden for bestyrelsen, Lars Hvidtfeldt, mener, at valget af ny, fremtidig ledelsesstruktur, er altafgørende for om de lokale medier overlever de kommende år.
»Ud over avisen har vi også syv ugeaviser samt Danmarks bedste lokalradio og en god onlineavis. Det er gode produkter, og øvelsen går ud på, at vi skal trimme ledelsesstrukturen, så vi også fremover kan fylde indhold på medierne.«
(Optageret klokken 13.45 med interview med Lars Hvidtfeldt.)
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.