Censur, selvcensur om Israel

ISRAEL. Gennem en del år har det undret mig, i hvor høj grad Israel blev skånet af hele eller dele af pressen.

ISRAEL. Gennem en del år har det undret mig, i hvor høj grad Israel blev skånet af hele eller dele af pressen. Ikke fordi landets alvorlige synderegister er helt hemmeligt – og slet ikke nu, hvor blandt andet fremtrædende repræsentanter for FN, Verdensbanken og eks-præsident Jimmy Carter har gentaget den flere år gamle sandhed om de apartheid-agtige og umenneskelige forhold, som Israel har skabt for helt almindelige palæstinensere samt påvist den evige udbygning af bosættelser.

Læg dertil striben af ignoreringer af Sikkerhedsrådsbeslutninger, som for eksempel den at ingen må have atomvåben i Mellemøsten. Det har jo Israel, men al fokus er på det andet mellemøstlige (næsten)demokrati Iran, der ikke har, men måske får atomvåben.

Og fredsforsker Jan Øberg fortalte i Deadline den 15. maj 2007, at den iranske leder var bevidst fejloversat,
så han fremstod som Holocaust-benægter. Alligevel gentages det lystigt.

Når Israel anklages for ulovlige klyngebomber og landminerne, de brugte i Libanon i de sidste dage, før de trak sig ud, blev det ikke omtalt i alle medier, og DRs eller TV 2s tekst-tv blødte landmine-telegrammet højst ujournalistisk op.
Disse mekanismer gør journalistiske nedtoninger og udeladelser relevant.

Jeg mener, at alle journalister har pligt til at gå imod det. Lidt I Sandhedens Tjeneste må der være tilbage i os. Læs eller genlæs Nic. Blædels Forbrydelse og Dumhed.

Hele det komplicerede emne synes jeg kalder på en grundig artikel i Journalisten.

Journalisterne Ole Sippel og Jørgen Flindt Pedersen er tip til kilder. Det samme er de skræmmende historier om, hvordan Jimmy Carter blev behandlet efter sin bog samt dens (manglende?!) modtagelse i Danmark. Flere informationer og jødiske fredsbevægelseslinks findes blandt andet på www.danpal.dk og besøg også den gode norske "ugeavis"
www.morgenbladet.no. /

 

0 Kommentarer