Cecilie Beck: Vært på Dags Dato TV 2

Har du lagt mærke til, at der er kommet større fokus på journalisters privatliv i ugebladene?

Har du lagt mærke til, at der er kommet større fokus på journalisters privatliv i ugebladene?

Jeg tror, det er rigtigt, at der er kommet et øget marked for sladder. I gamle dage var der to blade. I dag er konkurrencen langt større, når det handler om at profilere sig på det stofområde. Det har skabt et behov for flere kendte, som branchen så har været nødt til at skabe. Og et af svarene har været en øget profilering af tv-værter.

Kan det være et problem som tv-vært at medvirke i ugebladene?

Jeg tror på ingen måde, at det er hensigtsmæssigt for formidlingen, hvis du taler om den rendyrkede nyhedsjournalistik. Men i for eksempel Go' Aften Danmark kan det godt gavne, at folk føler, at de kender værterne. Personligt vil jeg dog nødigt have, at folk skal sidde og tænke på, om jeg har fået solgt mit hus, eller hvad jeg lavede på min fødselsdag, når de ser Dags Dato. Jeg vil gerne have, at de forholder sig til det væsentlige, som er indholdet i det, jeg siger.

Hvor går grænsen mellem dig som privatperson og som tv-vært?

Det er svært at sige præcis, hvor grænsen går. Jeg kan godt forstå interessen for min person, når jeg jævnligt kommer ind i folks stuer. Det er meget naturligt. På den anden side kan det også gå over gevind. Og jeg synes ikke, det er mit job at tale om for eksempel politik eller religion i offentligt regi. Det vil forstyrre for meget i forhold til det job, jeg varetager.

Er der nogen positive effekter af værtsrollen?

Det er der i den forstand, at jeg kan sende nogle signaler til seerne om, hvad jeg står for. Så jeg tænker da over, hvordan mit program kan bruge det. Dags Dato står jo for dybde, kontanthed og skarphed, og det tænker jeg da på, når jeg udtaler mig til medierne. Så på den måde kan man også i høj grad gå ind som vært og påvirke sit program positivt igennem de signaler, man udsender. /

0 Kommentarer