Cavlingvinder bliver fundet i aften

I aften vælger Cavlingkomiteen årets vinder af Cavlingprisen. Journalisten.dk er klar med navnet, så snart det bliver offentliggjort

I aften vælger Cavlingkomiteen årets vinder af Cavlingprisen. Journalisten.dk er klar med navnet, så snart det bliver offentliggjort Inden dagen er omme, er årets spænding om landets mest prominente journalistpris udløst. Klokken 13 mødes Cavling-komitéen for at finde vinderen af Cavlingprisen blandt de fem nominerede. Vinderen forventes at blive offentliggjort mellem klokken 18 og 19. Du kan se navnet her på Journalisten.dk, så snart det sker.

De fem nominerede til Cavling i år er:

Niels Sandøe, Thomas Svaneborg og Bo Jørgensen fra Jyllands-Posten indstilles for deres afsløringer af boligspekulanter, der har fået adskillige banker til at krakke. JP-journalisterne forudså boligkrakket i København, længe før det var en realitet, og gruppen afslørede ejendomssvindel for milliarder. De tre journalister har selv kaldt det for Danmarkshistoriens største bankrøveri.

Nils Giversen fra DR har med sin dokumentar "SOS fanget af pirater" beskrevet situationen omkring en gidselstagning på et dansk skib ud for Somalias kyst. Som den første journalist nogensinde sad han med i forhandlingerne mellem et rederi og somaliske pirater. Nils Giversen rejste blandt andet alene til Djibouti for at mødes med piraternes chefforhandler.

Jesper Tynell fra P1 Orientering har gennem talrige indslag om Claus Hjort Frederiksens beskæftigelsesministerium vist, hvordan ministeriet brød loven og vildledte Folketinget.

Rune Holm fra TV 2/Bornholm afslørede, at borgerne ikke får tilstrækkelig hjælp, når de ringer 112 på Bornholm. Rune Holm er initiativtager til projekter Bornholm Redder Liv, hvor 10.000 bornholmere lærte førstehjælp. Det har reddet tre menneskeliv. Rune Holm har siden afsløret alvorlige mangler ved alarmcentralers behandling af nødopkald, navnlig den manglende henvisning til hjertestartere.

Dorte Toft er nomineret for sin dækning af IT Factory, hvor hun var den første til at sætte spørgsmålstegn ved Stein Baggers forretningsmodel. Især inddragelsen af læserne i researchen bliver fremhævet af komitéens nominering.

De fem nominerede blev fundet blandt 36 forskellige projekter.