Cavlingprisen: Og de nominerede er…

Cavling-komiteen har besluttet at nominere fem personer eller grupper til årets pris.

Cavling-komiteen har besluttet at nominere fem personer eller grupper til årets pris.

Forudsætningen for nomineringen er, at samtlige medlemmer af komiteen har støttet kandidaturet.

l Søren Steen Jespersen og Miki Mistrati, Nordisk Film, for deres afsløringer af PETs registreringer af lovlig politisk aktivitet i
de tre tv-dokumentarprogrammer »Den hemmelige tjeneste«. Programmerne har ført til en vedholdende og principiel debat om efterretningsvæsenet.

l Stig Olesen, Jyllands-Posten, for hans evne til at engagere, informere og underholde sine læsere – og tilføre journalistikken nye dimensioner.

l Tonni Vinkel Sørensen, Bagsværd/Søborg Bladet, for hans vedholdende afdækning af årelangt sexmisbrug af børn i en daginstitution i Gladsaxe Kommune. En sag, som andre medier lod ligge.

l Mikkel Krause, Kenan Seeberg, Jesper Borup og Poul Majgaard, DRs P1, for deres program POLAROID, hvor de afdækker EUs politisamarbejde i Schengen og Europol – og giver lytterne nye informationer om de beslutninger, som politikere og embedsmænd træffer bag lukkede døre.

l Kim Schaumann, Børsens Nyhedsmagasin, for hans afsløringer i rørkartel-skandalen – både herhjemme og på europæisk plan.

Hvem, der modtager Cavling-prisen for 1998, offentliggøres den 13. januar om aftenen. Og den 15. januar kl 15.00 overrækkes prisen i Journalisternes Hus, Gammel Strand 46.

0 Kommentarer