Cavling-vinder smed al tøjet

Hele redaktionen stod klar med champagne, da dagens fire helte fra Berlingske Tidende ankom til Pilestræde til aften. Se tv-indslag her. Chefredaktør Christian Jensen kaldte det en helt fantastisk dag. Forinden havde en af prisvinderne smidt alt tøjet for at bade i Sortedamssøen. (opdateret)

Hele redaktionen stod klar med champagne, da dagens fire helte fra Berlingske Tidende ankom til Pilestræde til aften. Se tv-indslag her. Chefredaktør Christian Jensen kaldte det en helt fantastisk dag. Forinden havde en af prisvinderne smidt alt tøjet for at bade i Sortedamssøen. (opdateret)

»Vi har vundet Cavlingprisen for det smukkeste journalistiske projekt, som ikke bare er en afsløring af faktiske forhold i politiet, men som er en åbenbaring for, hvor journalistikken skal hen i fremtiden.«

Christian Jensens hyldesttale til journalisterne Morten Frich, Morten Crone, Jesper Woldenhof samt fotograf Erik Refner kom lige fra hjertet. Og Christian Jensen lagde ikke skjul på, at der var og er tale om en historisk dag for Berlingske. Han bemærkede blandt andet, at avisen ikke tidligere har modtaget Cavlingprisen for et multimedie-projekt, der integrerer de nye medier, men i dag skete det så for det store undersøgende web-print-projekt 'Forbrydelsen'.

En artikelserie og en selvstændig webside, der i samarbejde med læserne har trukket tæppet væk under et af de seneste års helt store politiske prestigeprojekter, politireformen.

Sejrsbeskeden fik de fire gutter fra Berlingske, mens de spiste middag med svinekæber i fællesskab hjemme hos Morten Crone på Nørrebro. En middag, som udviklede sig til lidt af en manddomsprøve for journalist Morten Frich, som i sidste uge havde lovet resten af holdet, at hvis de skulle gå hen at vinde, så ville han bade nøgen i Sortedams-søen.

Og derfor måtte han her til aften smide alt tøjet og kaste sig ud i søen. Eller rettere forsøgte han forgæves:

»Jeg kunne ikke bade, for søen var var så frossen, at jeg ikke kunne få hul. Derfor måtte jeg i stedet løbe nøgen rundt på søen. Men det var fandeme koldt,« fortæller Morten Frich til Journalisten.dk efter at være kommet tilbage i varmen.

Løftet fra Morten Frich var tilmed blevet optaget på mobilen –  godt nok Morten Frichs egen mobil:

»Men jeg følte, jeg var nødt til det,« siger han. (Fagbladet Journalisten bringer i næste nummer, der udkommer 21. januar, en billedserie fra aftenens begivenhed, red.).

Ifølge kollegaen Morten Crone fortsætter han og de andre i øvirgt arbejdet med at skrive om politireformen og på den serie, der på Berlingskes hjemmeside er døbt Forbrydelsen.

På fredag sker den officielle prisuddeling i Journalistforbundet på Gammel Strand i København. Her bliver der dog ikke tale om at smide tøjet igen.

Men ifølge Christian Jensen holder Berlingske Tidende efterfølgende en rigtig fest fredag aften som supplement til dagens spontane skålen i champagne i Pilestræde.

Journalisten.dk var her til aften som det eneste medie med både på Berlingske Tidende og hjemme privat hos årets Cavlingvindere. Se Journalisten.dk's tv-indslag her.

 

Læs også: Cavlingsprisen 2008 går til: Forbrydelsen

samt Berlingske-journalisternes opskrift på, hvordan man laver journalistik i Cavling-klassen.

 

PS: Berlingske Tidende vandt sidst Cavlingprisen i 2001. Den gang var det Poul Høi, der sikrede bladhuset prisen for at skrive såkaldt  ”fremtidssikret avisjournalistik” i en tidsalder, hvor det skrevne ord er sat under hårdt pres, som det hed i begrundelsen.

 

0 Kommentarer