Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:18 09.11.2023 Morten Bjerregaard

Cavling-vinder retter kritik mod Gyldendal og TV 2

Cavling-vinderen Alex Frank Larsen retter kritik mod både forlaget Gyldendal og TV 2, fordi han mener, at hans dækning i 1980’erne af LSD-eksperimenter på Frederiksberg bliver negligeret i to nye produktioner om den gamle skandalesag.

Gyldendal udgav den 5. oktober Malene Ravns roman ’Den virkelige verden’, der udruller en fiktiv fortælling på baggrund af Alex Frank Larsens afsløringer, mens TV 2 den 27. oktober havde premiere på dokumentarserien ’Det sindssyge eksperiment’.

”Nationens næststørste tv-station og største forlag promoverer deres produkter med en løgn, der skriger langt op i det psykedeliske kosmos,” skriver Alex Frank Larsen på Facebook.

Kritikken fra den tidligere Information-journalist har fået Gyldendal til at ændre i en allerede offentliggjort lanceringsvideo af Malene Ravns roman.

”I én af de 11 lanceringsvideoer, vi har lavet, fik Malene Ravn midt i et langt interview sagt noget, som var upræcist. Det har vi nu klippet ud,” siger Gyldendals kommunikationsdirektør, Niels Overgaard, til Berlingske.

Over for Kulturmonitor siger Niels Overgaard, at forlaget har spillet med åbne kort i sagen.

”Hverken Malene eller vi på forlaget har på nogen måde prøvet at præsentere det, som om det var første gang nogensinde. Tværtimod takker Malene også i sin bog Alex, hvis anklager fremstår højst besynderlige og ufunderede.”

SENESTE NYT

Flere nyheder