Cavling-vinder offentliggøres i dag

I dag bliver sløret løftet for, hvem af de fire nominerede der bliver årets vinder af Cavling-prisen. Se her, hvem den tidligere vinder Miriam Dalsgaard ville sætte sine penge på, hvis hun skulle tippe. (opdateret).

I dag bliver sløret løftet for, hvem af de fire nominerede der bliver årets vinder af Cavling-prisen. Se her, hvem den tidligere vinder Miriam Dalsgaard ville sætte sine penge på, hvis hun skulle tippe. (opdateret).

Ikke overraskende håber fotograf Miriam Dalsgaard på, at årets vindere bliver Anders Legarth Schmidt og Hans Drachmann, begge Politiken, for deres artikler om mangelfuld kræftbehandling i Danmark.

»Jeg håber selvfølgelig, at det bliver Anders og Hans. Jeg kender dem fra arbejde og kender til det store arbejde, de har lavet,« siger Miriam Dalsgaard.

Hun fik selv Cavling-prisen sidste år sammen med journalist Olav Hergel for deres artikler og fotos i Politiken om forholdene for især børn i danske asylcentre.

De øvrige nominerede er Olav Skaaning Andersen og Niels Christian Jung for deres afsløringer af dopingmisbrug i cykelverdenen, Christian Sloth for ulovlige og uetiske forhold ved transport af dyr i Danmark og Peter Øvig Knudsen for sine to bøger om Blekingegadebanden.

Cavling-komiteen mødes klokken tre i dag onsdag og offentligør resultatet, når de er blevet enige. Afgørelsen bringes umiddelbart herefter på Journalisten.dk.

Vi håber også at kunne bringe reaktioner i løbet af aftenen fra årets modtager af Cavling-prisen.

(opdateret: Her er reaktionen fra vinderen…

Nedenunder kan du give dit bud på, hvem du mener har fortjent at vinde.

3 Kommentarer

Søren Rasmussen
9. JANUAR 2008
Ytringsfriheden fortjener en Cavling

Hmm Chris Hansen. Jeg har ikke skrevet noget om, at tegningerne skulle have en Cavling. I så fald skulle  det så vel også have  været vores herlige bladtegnere, der fik den? Nej, jeg mener, at Flemming Rose bør belønnes på grund af hans modige og dygtige forsvar for ytringsfriheden, der har haft global betydning.

PS. Hvorfor kalder du Muhammed for et svin?

Chris Hansen
9. JANUAR 2008
Cavling til Rose?

@Søren: Det er ikke særlig interessant for hverken ytringsfriheden eller "nogen", at en person råber "svin" til andre bare han "må" i henhold til ytringsfriheden.

Desuden har Flemming Roses "Mohammed er et svin"-tegninger nogle år på bagen og er derfor naturligvis ikke nomineret til en pris, der hylder journalistiske produkter i 2007.

Søren Rasmussen
9. JANUAR 2008
Flemming Rose fortjener en Cavling
Det er pinligt, at Cavling-komiteen igen i år ikke har nominieret Flemming Rose til den pris, som han fortjener mere end nogen anden - for sin modige kamp for ytringsfriheden. Og for at stå bag et journalistisk initiativ, der satte dansk journalistik på verdenskortet.