Cavling-nomineret: “Vi er stille glade”

To grupper af journalister fra Berlingske Tidende er nomineret til Cavling-prisen. Stemningen mellem konkurrenterne er alt andet end dårlig. De joker og roser hinanden.

To grupper af journalister fra Berlingske Tidende er nomineret til Cavling-prisen. Stemningen mellem konkurrenterne er alt andet end dårlig. De joker og roser hinanden.

"Kommer politiet, når du ringer?" Med det spørgsmål i lommen har gruppen bag Berlingske Tidendes 'Forbrydelsen' dokumenteret omfattende politisvigt. Siden er rigspolitichef Torsten Hesselbjerg blevet fyret, og tidligere justitsminister Lene Espersen skal nu kulegraves. Holdet bag "Forbrydelsen", som er fotograf Erik Refner, journalist Morten Crone, journalist Morten Frich og webjournalist Jesper Woldenhof er blevet nomineret til en Cavling-pris for deres arbejde.

»Vi er stille glade, og vi håber selvfølgelig på det bedste. Den her sag har udviklet sig rigtig meget, og vi har aldrig rigtig vidst, hvad der ventede os rundt om hjørnet. Og det ved vi heller ikke nu,« siger Morten Crone. For snart et år siden blev han for første gang tippet om et trafikuheld, som var begyndelsen på de mere end 150 artikler, som er blevet skrevet i forbindelse med "Forbrydelsen".

En anden Berlingske-gruppe på fire personer er også nomineret til en Cavling. Uffe Tang, Phillip Flores, Bjarne Steensbech og Morten Henriksen afslørede mangelfuld og vildledende sagsbehandling i Udlændingeservice i en artikelserie. Sager om familiesammenføring er blevet afgjort i strid med gældende regler i EU. Selv om de to grupper er direkte konkurrenter, skaber det ikke splid i Berlingske-huset.

»Historierne om Udlændingeservice er rigtig gode, og de har et stort potentiale. Jeg har kun rosende ting at sige om dem,« siger Morten Crone.
»Vi går og joker helt vildt. Borgen-drengene siger, at de ikke vil skrive så meget om os inden prisoverrækkelsen. Og det samme siger vi,« griner Morten Crone. Han er tidligere blevet indstillet til en Cavling, men det er første gang, han er nomineret.

De tre øvrige nominerede er:
– Niels Sandøe, Thomas Svaneborg og Bo Jørgensen, Morgenavisen Jyllands-Posten, for analytisk og kompleks erhvervsjournalistik – hvor de længe inden finanskrisen kortlagde, hvordan et stort antal ejendomshandler ville medføre omfattende tab for pantebrevsselskaber og banker.

– Peter Rasmussen og Ulrik Sass, Fyens Stiftstidende, for undersøgende og fortællende journalistik om en Aspergerramt mand – hvor de via grundig research har skabt en medrivende serie, der samtidig har afdækket systemets uformåenhed over for psykiske lidelser.

– Tom Heinemann, Heinemann Media, for tv-dokumentaren "Et tårn af løfter", sendt på DR1, SVT og NRK – hvor det påvises, hvordan store, skandinaviske teleselskabers løfter om forsvarlig produktion i udviklingslande er tomme ord uden hold i virkeligheden.

Bliv inspireret af "Forbrydelsen" her: Seks trin til den gode historien.

0 Kommentarer