Cavling-nomineret: »Jeg er meget stolt«

Journalisten.dk har talt med to af de nominerede til Cavling-prisen 2007. De ser det som en stor anerkendelse af deres arbejde.

Journalisten.dk har talt med to af de nominerede til Cavling-prisen 2007. De ser det som en stor anerkendelse af deres arbejde.

»Det er selvfølgelig noget, jeg er meget glad for og rigtig stolt over. Det betyder meget. Det er en anerkendelse fra Cavling-komiteen af vores arbejde. Det har været en meget slidsom proces med først Bjarne Riis og så Michael Rasmussen,« siger journalist og gammel cykelrytter Niels Christian Jung.

Han er sammen med Olav Skaaning Andersen blevet nomineret til en Cavling for deres mangeårige indsats for at afdække dopingmisbrug i cykelsporten. Deres arbejde er et blandt fire nominerede forslag til årets Cavling-pris. Olav Skaaning Andersen var tidligere sportschef for DR. Siden 1. august 2007 har han været chef for Orientering og Deadline i DR.

Niels Christian Jung og Olav Skanning Andersen har sammen blandt andet lavet udsendelserne Tavshedens Pris, Danskerlægen, og Sportsdirektøren. Senest har de afsløret, at cykelrytter Michael Rasmussen løj om, hvor han befandt sig.

Olav Skaaning Andersen fortæller, at de to også var nomineret i 1999 og 2000, dengang de lavede filmene, hvor de blandt andet samlede affald fra doping-udstyr på cykelrytternes hotelværelser.

»Det handler måske om, at vores arbejde er blevet dokumenteret qua de indrømmelser, der har været gennem 2000-tallet, som kulminerede med Bjarne Riis' indrømmelser i år. Dengang vi lavede filmene, var der en nægterkultur. De seneste år har det vist sig, at der var noget om det,« siger Olav Skaaning Andersen.

»Cavling-prisen er den største pris inden for journalistik. Jeg ville være rigtig glad, hvis vi kunne få den. Det er et stærkt hold, der er nomineret. Hvis vi ikke skal have den, synes jeg, at den enten skal gå til Christian Sloth, der har gjort et fremragende arbejde i forhold til at afdække forholdene i dyretransporter, eller til Peter Øvig Knudsen, som har gjort et flot stykke arbejde, og hvis bøger jeg har læst,« siger Olav Skaaning Andersen.

Arbejdet med at afsløre dopingmisbrug har ikke været uden omkostninger.

»Det er noget, som kræver, at man er udholdende og sætter andre ting til side. Det gælder både familie, venner og en selv. Det er et hårdt pres, når man arbejder med store nationale ikoner. Under Tour De France i år oplevede jeg en kæmpe modstand, da vi lige pludselig stillede spørgsmål ved kyllingen fra Tølløse, der er indbegrebet af en drøm, som mange kan identificere sig med,« siger Niels Christian Jung.

Journalisten.dk ville gerne have talt med flere af de nominerede, men det lykkedes fredag eftermiddag ikke at få fat i dem. Se her, hvem de øvrige nominerede er.

0 Kommentarer