Carsten Nielsen Legat til Søren Wormslev

Det var en enig bestyrelse i Journalistforbundet, der valgte at give Carsten Nielsen Legatet til 1.

Det var en enig bestyrelse i Journalistforbundet, der valgte at give Carsten Nielsen Legatet til 1. vicepræsident i International Federation of Journalists (IFJ) Søren Wormslev, der igennem 27 år på diplomatisk vis har kæmpet for bedre arbejdsforhold for journalister både herhjemme og internationalt.
Formand Mogens Blicher Bjerregård fremhævede blandt andet Søren Wormslevs evne til at sætte sig ind i de problemer, som medlemmerne af Journalistforbundet står i.
"Du har forståelse for, at ændringer kommer man ikke igennem med hurtigere, end medlemmer kan følge med. Men det er måske netop grunden til, at medlemmerne følger med," sagde formanden.
Gennem de sidste tre år har Søren Wormslev været 1. vicepræsident for det internationale journalistforbund.

Prisvinderne er også dirigent på årets delegeretmøde i Journalistforbundet, hvor prisen blev uddelt og sad derfor allerede på podiet, da prisvinderen blev afsløret.
"Jeg er vildt overrasket, og jeg er også glad. Jeg synes, at det er flot, at man giver prisen for noget internationalt. Det er vigtigt, at Dansk Journalistforbund engagerer sig internationalt," siger vinderen.
I sit møde med journalister fra andre lande bliver hjemmelige diskussioner om gruppelivsordninger og ændringer af forbundets love sat i perspektiv, fortalte Søren Wormslev i sin takketale.
"De problemer, man står over for i en del andre lande, er af en anden karakter, end det vi står over for herhjemme. Det er sundt at få det perspektiv med, at der er andre problemer, der er mere indgribende i ens liv end dem, som journalister oplever herhjemme," siger vinderen.

Prisen består af 20.000 kr. og en skulptur af Jørgen Haugen Sørensen. Carsten Nielsen Legatet er oprettet til minde om Dansk Journalistforbunds grundlægger og bliver uddelt til et DJ-medlem, der "med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats."

0 Kommentarer