Carina Christensen vil tage den fjerde FM-kanal fra DR

Kulturminister Carina Christensen vil have kommerciel public service-radio af meget høj kvalitet på den 'fjerde FM-kanal'. Det sagde ministeren fredag i et interview i radioprogrammet Mennesker og medier.

Kulturminister Carina Christensen vil have kommerciel public service-radio af meget høj kvalitet på den 'fjerde FM-kanal'. Det sagde ministeren fredag i et interview i radioprogrammet Mennesker og medier.

Når den fjerde FM-kanal engang skal sendes i udbud, skal køberen kunne levere kommerciel radio af meget høj kvalitet efter public service-kravene, lyder kravet fra kulturministeren til eventuelle interesserede købere af den fjerde radiokanal, som skal overtages fra DR's P2.

"Udbuddet skal ske efter tre principper: Det skal skabe mulighed for monopolbrud over for DR, der skal sikres fornuftige økonomiske rammer for at drive en alternativ public service-radio, og endelig skal der være tale om public service-radio af meget, meget høj kvalitet," sagde Carina Christensen, kun få dage efter at et nyt medieforlig blev vedtaget i Folketinget.

Regeringen vil bruge det næste halve år på at finde ud af, hvordan en model, der kan sikre de tre krav, skrues bedst muligt sammen, fortalte Carina Christensen.

Kulturministeren begrunder sit ønske om en kommerciel overtagelse af den fjerde FM-kanal med, at der skal skabes mulighed for monopolbrud på landsdækkende radio i forhold til DR, der ifølge ministeren "fylder meget på FM-båndet."

Samtidig skal DR's massive tilstedeværelse på det digitale DAB-radiobånd brydes, mener Carina Christensen, der derfor ønsker at sikre, at DR ikke går for meget ind over de kommercielle radioudbyderes områder.

"Det er nødvendigt at se på, hvad DR skal lave på DAB, for ønsker vi at få de kommercielle aktører over på DAB, så er det vigtigt, at de har en sikkerhed for, at DR ikke moser hen over dem. Hvis DR breder sig yderligere på de forskellige områder, så kan det blive svært for de forskellige aktører at finde en plads," sagde Carina Christensen.

0 Kommentarer