Bydere flokkes om Mecom-selskab

Det vrimler med navne på selskaber, som vil have fingre i Mecom-selskabet Edda Media. A-pressen, Berner Gruppen, Polaris Media, Trygve Hegnar og nu også Adresseavisen. For første gang bekræftes det, at Edda Media er til salg.

Det vrimler med navne på selskaber, som vil have fingre i Mecom-selskabet Edda Media. A-pressen, Berner Gruppen, Polaris Media, Trygve Hegnar og nu også Adresseavisen. For første gang bekræftes det, at Edda Media er til salg.

Et salg af Mecoms norske guldklump er stadig langt fra sikkert. Hvis nogensinde… I måneder har rygterne godt nok svirret om fremtiden for Edda Media – tidligere Orkla Media – som mere end nogen anden del af Mecom-imperiet sikrer koncernen en stabil indtægt, og derfor er yderst attraktivt for andre medieselskaber.

Men i en tid med historiske lave aktiekurser for Mecom Group plc. og store udfordringerne med at betale af på den samlede gæld, kan det være fristende for Mecom at sælge fra. Derfor stiller bejlerne sig også nu i kø. Senest i dag har Adressa-avisen vist sin interesse.

Hidtil har David Montgomery dog kategorisk afvist, at et slag kunne komme på tale, men samtidig er der kommet meldinger om, det norske mæglerselskab Pareto har inviteret mulige Edda-investorer til møde.

Så billedet er langt fra entydigt, og derfor giver det også selskaber som Adresseavisen en tro på, at der vitterlig er noget at komme efter.

Ifølge flere norske medier, har ledelsen i Adresseavisen budt 700 mio. kr. for tre udvalgte selskaber i Edda Media, og dermed er hele Edda Media nu officielt i spil, konkluderes det af Kampanje.com.

Koncernchef i Adresseavisen Per Axel Koch siger til Kampanje, at selskabet i går var i kontakt med ledelsen i Mecom, hvor man gav udtryk for, at man er interesseret i at købe tre af selskaberne i Edda Media.

Udspillet vurderes at sætte gang i kampen om Edda Media, og det konkrete bud fra Adresseavisen vil givet direkte ændre hele spillet og få andre aktørere til også at byde konkret.

Edda Media er i dag den tredjestørste mediegruppe i Norge med en andel af det regionale avismarked på 13 pct. Derudover driver Edda Media 60 websites, flere radio- og tv-stationer samt tre trykkerier og er et af Mecoms hurtigst voksende selskaber. I alt har Edda Media godt 1.750 ansatte.

Læs også Berlingske-ejer overvejer frasalg samt artiklen: A-pressen har budt på Mecom-selskab.

0 Kommentarer