Byder fremtiden på en kaffebar i DJ?

Nykværnede kaffebønner og hjemmebagte boller kan måske blive fremtiden for besøgende i Journalisternes Hus, hvis det står til tidligere journalist og nuværende barista. DJ-formand Lars Werge er ikke afvisende over for idéen

Modtagecentret i Journalisternes Hus på Gammel Strand får måske et helt andet liv i fremtiden. I hvert fald hvis det står til mangeårig journalist og nuværende kaffebarsejer Lene Torp Carlsen, som Journalisten tidligere har fortalt om. Hun vil nemlig gerne åbne en kaffebar i Dansk Journalistforbunds lokaler.

»Gammel Strand er et fantastisk sted med masser af liv, og jeg tror godt, man kunne få en kaffebar til at løbe rundt her,« siger Lene Torp Carlsen, der for fem år siden skiftede journalistikken ud med en dagligdag bag en espressomaskine i Riccos Kaffebar på Hauser Plads.

Og selv om Lene Torp Carlsen elsker sit nye job, savner hun sine gamle kolleger fra journalistikken. Derfor kunne hun godt tænke sig at åbne en kaffebar i modtagecenteret hos Dansk Journalistforbund på Gammel Strand 46. 

»Jeg ville synes, det var så fedt at stå og lave kaffe til alle mine gamle journalistkolleger, som kommer hos DJ,« siger hun.

DJ er ikke afvisende

Formand for DJ, Lars Werge, er bestemt ikke afvisende over for idéen. Der er dog en masse praktiske ting, der skal falde på plads, inden kaffedrømmen kan realiseres.

»Sådan en kaffemaskine er jo ikke lydløs, og vi skal finde ud af, om vi kan gøre det på en måde, som både tager hensyn til medarbejderne i receptionen og de medlemmer, der kommer ind til møder hos os,« siger han.

Lene Torp Carlsen forestiller sig, at kaffebaren skulle indrettes i et lidt afsides hjørne, så den forstyrrede mindst muligt. Den skulle være åben både for medlemmer af DJ og for alle andre.

»En kaffebar ville skabe et mere levende miljø i modtagecentret, hvor både journalister og folk udefra kunne få sig en kop kaffe,« siger hun.

Slut med gratis kaffe

Lige nu står der en kaffemaskine i DJ’s modtagecenter, hvor der er gratis kaffe til medlemmerne. Hvad der skal ske med den, hvis Lene Torp Carlsen lykkes med sin kaffebar på Gammel Strand, er endnu uvist.

»Ja, det er jo ikke sikkert, hun vil have den som konkurrence. Men jeg skal være den første til at indrømme, at den kaffe, vi har i dag, er ret sløj,« siger Lars Werge.

Rent praktisk ville det både være Lene Torp Carlsen og hendes ansatte i kaffebaren på Hauser Plads, der stod bag kaffemaskinen. Hun ønsker at leje sig ind i et hjørne af den attraktive adresse på Gammel Strand og så selv stå for at lave og sælge kaffe, te, varm kakao samt hjemmebagte boller og kager.

»Forbundet skal jo ikke drive en kaffebar – de skal lave fagligt arbejde. Men det her vil skabe et levende miljø i huset,« siger hun.

Lars Werge fortæller, at kaffebaren ikke er blevet prioriteret så højt, men at han nu, hvor han er tilbage fra ferie, vil tage emnet op med Lene Torp Carlsen igen. 

4 Kommentarer

Michael Kjærgård
23. AUGUST 2016
Jeg medgiver, at hvis Werge
Jeg medgiver, at hvis Werge bruger sin tid på dét, så laver han ikke ulykker andetsteds. I hvert fald ikke samtidig. Men er det virkelig en formandsopgave?
Bille Sterll
22. AUGUST 2016
Jeg synes, det lyder ret
Jeg synes, det lyder ret professionelt at leje lokaler ud til en selvstændig erhvervsdrivende, som både er en del af vores fag og driver en kaffebar, der passer fint til stedet. Sæt i gang:-)
Claus Vilhelmsen
16. AUGUST 2016
Jeg synes, det er en
Jeg synes, det er en pragtfuld idé. Stedet er jo fremragende, og det bliver et fint sted at mødes. Jeg kommer gerne og drikker kaffe.
Michael Kjærgård
16. AUGUST 2016
Jeg har altid sagt til folk
Jeg har altid sagt til folk der spurgte at DJ er en professionel fagforening. Gider I lige sørge for at jeg med god samvittighed kan fortsætte med det?