Søgsmål

By & Havns sagsanlæg mod medie koster indtil videre 140.000 kroner

Advokatregningen for sagsanlægget er allerede næsten tre gange højere end det beløb, som selskabet kræver i erstatning

50.000 kroner.

Det er det beløb, som det offentligt ejede udviklingsselskab By & Havn kræver i erstatning fra fagbladet Ingeniøren.

Erstatningskravet er blevet rejst i et søgsmål mod mediet, der tilbage i slutningen af april bragte en lederartikel, der har vakt harme hos udviklingsselskabet, som står bag opførelsen af Lynetteholmen i København. Så stor harme, at By & Havn for nylig valgte at gøre en retssag ud af det.

Og allerede nu er By & Havns regninger til advokatselskabet Bech-Bruun langt højere end det, som By & Havn kræver i erstatning.

Advokatregningerne lyder indtil videre på næsten 140.000 kroner, skriver Ekstra Bladet på baggrund af aktindsigt i søgsmålet.

Hvad den endelige regning forventes at løbe op i, kan By & Havns direktør, Anne Andersen, ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

”Som selskab står vi til ansvar for og på mål for selskabets projekter og omdømme. Vi finder os i kritik og vil gerne kritiseres, men har altid kunnet føre en dialog med kritikere og medier. Men i dette tilfælde krydser Ingeniøren grænsen for, hvad man kan tillade sig. De mener, at deres anklager om, at vi og andre offentlige myndigheder er korrumperede, er inden for skiven. Det mener vi ikke. Derfor skal sagen selvfølgelig prøves,” udtaler hun i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Korruptionsanklager

Det er en lederartikel fra 28. april, der har skabt røre. Blandt andet mener By & Havn, at overskriften ”Lynetteholm-undersøgelse endte i et korrumperet mørkekammer” og andre formuleringer i lederen er beskyldninger om korruption i strafferetlig forstand.

”Vi bruger ikke korruptionsbegrebet som bestikkelse, som By & Havn lægger op til, at vi gør. Den måde, vi bruger korrumperet på er, at vi henviser til en fordærvet proces. Det er underbygget af vores journalistik om sagen,” har Ingeniørens chefredaktør, Trine Reitz Bjerregaard, tidligere sagt til Journalisten.

Også Trafikstyrelsen har set sig sure på Ingeniøren, og efter styrelsens henvendelse til Ingeniøren valgte man fra mediets side at rette i lederen og fjerne ord som ‘korrumperet’ i den. Men de rettelser er ikke nok, mener By & Havn, der udover erstatningskravet også vil have fjernet arkiv-versionerne af den nu berigtigede leder.

Ingeniøren har også – efter stævningen blev indgivet i fredags – sløret den oprindelige leder, der fortsat fandtes i en PDF-version af avisen, der ligger på hjemmesiden, og henviser til den rettede leder på ing.dk.

Tilbudt kaffemøder

Stævningen fra By & Havn blev indgivet efter dialog mellem selskabet og mediet. Under den dialog tilbød Ingeniørens ledelse flere gange, at repræsentanter fra By & Havn kunne komme til kaffemøde på redaktionen. Ingeniøren har også tilbudt By & Havn om at komme med et modsvar eller en replik til lederen. Ingen af delene har man fra By & Havns side takket ja til.

”Vores korrespondance med Ingeniørens chefredaktør gav ingen reel imødekommelse. Hverken i forhold til substans eller beklagelse. Tværtimod skriver chefredaktøren (citat): ”Vi kommer ikke til at trække vores leder tilbage eller undskylde for vores holdning…”,” har Pia Gjellerup, bestyrelsesformand i By & Havn, tidligere udtalt i et skriftlig svar til Journalisten.

Sagen er ikke gået uset forbi på Københavns Rådhus, hvor Alternativet København vil have søgsmålet stoppet.

Derfor har partiet besluttet at stille et forslag, som skal til politisk afstemning ved næste møde i Borgerrepræsentationen, som finder sted 25. august.

0 Kommentarer

Læs også

Søgsmål

Ingeniøren tilbød flere gange modsvar og kaffemøde inden stævning

06. JULI 2023
Stævning

By & Havn sagsøger Ingeniøren

29. JUNI 2023
Søgsmål

Parti vil have stoppet By & Havns retssag mod medie

03. JULI 2023