Busserne ruller snart mod København

Om kort tid vil der blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Journalisternes Ferieforening. Kravet er en ferielejlighed i København.

Om kort tid vil der blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Journalisternes Ferieforening. Kravet er en ferielejlighed i København.

»Vi samlede 130 underskrifter ind under Fagligt Forum. Hver kreds skulle samle 15 efterfølgende, og de strømmer ind, så vi er snart i mål,« siger tidligere næstformand i Kreds 6 Henrik Louis Simonsen.

Sammen med medlem af DJs hovedbestyrelse Jette Hvidtfeldt stillede han på ferieforeningens ordinære generalforsamling forslag om køb af en ferielejlighed i København. Han stillede også op til foreningens bestyrelse, men blev ikke valgt ind.

Under Fagligt Forum begyndte de to sammen med en række kredsformænd at indsamle de 200 underskrifter, der kræves for at gennemtrumfe en ekstraordinær generalforsamling. Dengang truede de med at komme i busser fra provinsen for at få en komplet bestyrelse. Og det holder de fast ved.

– Har I stadig tænkt jer at ankomme i busser fra provinsen, når der afholdes ekstraordinær generalforsamling?

»Ja ja, vi har stor interesse for København. Vi er glade for at komme derover og ser frem til hver en udflugt.«

– Feriefondens formand, Jørgen Bache, siger, at han ikke afviste jeres forslag på generalforsamlingen?

»Det gjorde han da. Jeg var der, og han afviste forslaget. Og når han henviser til Journalistgården, er det jo ikke et realistisk bud, det er jo en helt anden fond, der ejer den, og jeg mener også, at der er bopælspligt der.«

– Jørgen Bache mener, at I »smadrer de demokratiske spilleregler«. Hvad mener du?

»Det kan jeg da ikke se, vi gør. Vi bruger vores demokratiske ret til at få vores synspunkt igennem, og vi gør det tilmed i fuld åbenhed. Det var i sin tid Kreds 1, der ejede ferielejlighederne. Da de ønskede at samtlige kredse i DJ skulle være medlem af Feriefonden, var vi villige til at betale, vi havde bare ét ønske: En ferielejlighed i København. Og nu er vi et par stykker fra Fyn og Jylland, der mener, det er på tide, at vores ønske fremmes.«

0 Kommentarer