BT’s nye chefredaktør: »Jeg tilhører den sjældne race, der tror på papiravisen«

Berlingskes sportsredaktør, Flemming Fjeldgaard, overtager chefstolen i BT fra Anders-Peter Landert, der vil realisere »et personligt eventyr«. Fjeldgaard: »Vi skal ikke have en masse små indtægtskilder rundt omkring, men skal satse hårdt på superbrandet BT«

BT skifter ud i toppen. Den ene halvdel af chefredaktionen Anders-Peter Landert stopper. I stedet bliver det Flemming Fjeldgaard, der skal lede BT sammen med Olav Skaaning Andersen.

Flemming Fjeldgaard er i dag sportsredaktør i Berlingske. Det betyder, at han har en finger med i spillet i koncernens sportsdækning på tværs af medier. Til daglig sidder han både i BT’s chefgruppe og Berlingskes fagredaktør-gruppe.

Hvordan fik du jobbet?

»Jeg blev stillet muligheden i udsigt af Olav for noget tid siden. Men det er jo sådan med den slags tilbud, at man lige skal sunde sig og lade turbulensen falde til ro. Der var selvfølgelig overvejelser: Jeg har været rigtig glad for den position, jeg har haft her i huset i seks år,« siger Flemming Fjeldgaard.

»Men da jeg så havde tænkt lidt over det, blev jeg hurtigt enig med mig selv om, at det er en chance, jeg takker ja til,« tilføjer han.

Et barn af huset

Flemming Fjeldgaard har en lang forhistorie i BT. Han har både været praktikant, journalist og redaktionschef på avisen.

»Jeg er barn af huset, og jeg har meget kærlighed til huset. Det var også afgørende. Men det måske mest afgørende er, at jeg virkelig tror på det. Jeg har siddet i chefgruppen, jeg kender tallene og følger vores kompetencers udvikling ret nøje, og jeg føler mig enormt tryg ved at træde ind i chefredaktionen,« siger han.

Det er stadig for tidligt at sige alt for meget om, hvad Fjeldgaard vil udrette som chefredaktør, fastslår han.

»Jeg er blevet tilbudt et job, som jeg har takket ja til. Nu skal Olav og jeg først finde vores ben sammen. Jeg har ikke haft færdige planer klar for BT.«

Kan blive bedre til at følge med kunderne

Men da han blev tilbudt jobbet, foreslog Flemming Fjeldgaard selv, at han kunne nedfælde sit syn på branchen og BT's udfordringer. Det blev et langt skriv.

»Jeg bad om lov til at formulere, hvad jeg ser af bevægelser derude. Så havde alle muligheden for at stikke halen mellem benene, hvis vi så forskelligt på det. Der ligger et ret langt skriv. Uden at gå i detaljer, så tror jeg, at kunsten for BT bliver at flytte sig i den omsiggribende medierevolution, vi oplever i øjeblikket. BT skal hele tiden synkronisere med den bevægelse, der foregår. Det handler primært om den digitale udvikling,« siger han.

Den slags hører jeg mange chefredaktører sige. Kan du blive mere konkret på, hvad BT skal blive bedre til?

»Jeg vil foretrække at dele mine tanker med BT's chefgruppe og medarbejderne først. Men jeg kan sige, at det er en bevægelse, hvor kunderne hele tiden flytter sig i rasende tempo et nyt sted hen. Så skal vi flytte med. Vi skal være der, hvor kunderne er. Det mener jeg, vi kan blive bedre til.«

Tror på papiravisens overlevelse

»Jeg tilhører også den race, der tror på papiravisens overlevelse. Jeg tror på, at BT på print – som en helt anden vare end den digitale – har overlevelseskraft. Jeg tror på kerneproduktet BT. Vi skal ikke have en masse små indtægtskilder rundt omkring, men skal satse hårdt på superbrandet BT,« siger Flemming Fjeldgaard.

Mange i mediebranchen søger ellers lige nu alternative indtægter, der kan holde avisen i live. Men du mener i stedet, at BT skal fokusere på kerneproduktet?

»Ja, jeg tror på, at vi med høj kvalitet i kerneproduktet kan lave en sund forretning.«

Er det en sund forretning i dag?

»Ja, men jeg tror på, den kan blive endnu sundere. Det er helt klart målsætningen for mit arbejde,« siger Flemming Fjeldgaard.

Anders-Peter Landert vil realisere projekt

Flemming Fjeldgaard erstatter Anders-Peter Landert som chefredaktør på BT. Landert vil realisere et journalistisk projekt, som endnu er hemmeligt, siger han til Journalisten.

»Jeg stopper, fordi jeg har været 11 år på BT. Det er en tredjedel af mit liv, og jeg synes, tiden er inde til at prøve noget andet. Samtidig har jeg nu fået modet til at kaste mig ud i mine personlige drømme. Det bliver et personligt eventyr, jeg brænder rigtig meget for,« siger Anders-Peter Landert.

Det bliver et journalistisk projekt. Kan du sige lidt mere om det?

»Det vil jeg gerne vente med, til jeg stopper på BT. Jeg har stadig et fuldtidsjob, og der er mange ting, jeg skal have styr på. Men jeg kan sige, at det bliver inden for medier.«

0 Kommentarer