BT’s journalister har nedlagt arbejdet

BT's redaktionelle medarbejdere har besluttet at nedlægge arbejdet i protest over de fyringer, ledelsen her til formiddag har meldt ud. De holder fagligt møde klokken 9 i morgen tidlig, erfarer Journalisten

BT's medarbejdere har valgt at nedlægge arbejdet. Det sker i protest over de fyringer, som er meldt ud her til formiddag.

Tillidsmand på BT, Jesper Vestergaard Larsen, bekræfter at medarbejderne har nedlagt arbejdet, men har ellers ingen kommentarer.

Som Journalisten kunne fortælle tidligere i dag, nedlægges fotoredaktionen og fem fotografer fyres. Derudover skal ni redaktionelle stillinger nedlægges, og over tid skæres ifølge Journalistens oplysninger 12 af 22 praktikstillinger.

Mødes i morgen klokken 9

I første omgang har medarbejderne ifølge Journalistens oplysninger besluttet at nedlægge arbejdet indtil klokken 9 i morgen tidlig, hvor de mødes igen.

Medarbejderne på Metroxpress og BT blev her til formiddag orienteret om fordelingen af fyringerne, som sker i forbindelse med, at BT og Metroxpress lægges sammen og fremover skal dele lokaler i Pilestræde i København. Begge aviser skal fortsat udkomme både på papir og web, men medarbejderne skal levere til begge titler fra en fælles redaktion.

Ifølge Journalistens oplysninger vil der efter sparerunden være 95 redaktionelle medarbejdere tilbage på BTMX, heraf 12 chefer.

Spareplanerne har allerede fået kritik. Beslutningen om at lukke fotoredaktionen på BT kaldes "forfærdelig" og "uforståelig" af Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet.

"Der er desværre ved at gå mode i at nedlægge avisernes fotoafdelinger. Jeg anerkender, at mediebranchen er hårdt ramt af faldende indtægter. Det skal man selvfølgelig forholde sig til. Men i en verden og et nyt medieudbud, som aldrig har været mere visuelt, så er det uforståeligt, at man ikke vil fastholde den værdi, der ligger i, at fotojournalisterne er fast tilknyttet redaktionerne og indgår i den daglige ideudvikling," sagde Lars Lindskov tidligere i dag til Journalisten.

Ledelsen vil ikke udtale sig

Berlingske Media har tidligere i dag orienteret Journalisten om, at ledelsen ikke ønsker at udtale sig om sparerunden så længe, der pågår forhandlinger.

"Som udgangspunkt udtaler ingen fra ledelserne hos MX, BT og Berlingske Media sig, mens der pågår forhandlinger. Lige nu er fokus rettet mod at opnå de bedste resultater gennem de interne forhandlinger, der foregår," skriver Gitte Bisse Bertelsen fra Berlingske Medias kommunikationsafdeling i en mail til Journalisten.

Journalisten forsøger dog at få en kommentar om, at BT's journalister har nedlagt arbejdet.

0 Kommentarer