10 frivillige fratrædelser betyder, at BT og Metroxpress slipper for yderligere fyringer, inden de to redaktioner bliver slået sammen. Det har medarbejderne netop fået at vide på et orienteringsmøde, erfarer Journalisten.
I forvejen har ledelsen besluttet at nedlægge fotoafdelingen på BT. Som Journalisten beskrev i forgårs, betød det, at tre fotografer og en billedredaktør blev afskediget, mens en billedredaktør blev flyttet til et nyt job hos Berlingske Medias billedbureau, Scanpix.
Derudover ville ledelsen skære yderligere ni redaktionelle stillinger væk, men det klarer man altså uden yderligere fyringer.
”Det er positivt, at vi undgår yderligere fyringer. Det er vi meget glade for, da vi har levet med stor usikkerhed, og mange kolleger har været bekymrede for at få en fyreseddel,” siger Jesper Vestergaard Larsen, tillidsmand på BT.
16 havde søgt frivillig fratrædelse
Ledelsen har givet 10 medarbejdere lov til at tage en frivillig fratrædelse med fuld fritstilling og løn i opsigelsesperioden samt en fratrædelsesgodtgørelse. Der er tale om seks BT-medarbejdere og fire fra Metroxpress.
Men hele 16 medarbejdere havde søgt om at få en frivillig fratrædelse. Det var altså langt flere, end der var behov for, og ledelsen har valgt at bruge sin vetoret og afvise en frivillig fratrædelse for de sidste seks medarbejdere.
”Der er simpelthen kamp om pladserne i redningsbådene. Det er, så vidt jeg ved, første gang, vi oplever det på BT. Det viser, at der er stor usikkerhed om fremtiden og den organisation, som vi er på vej ind i, hvor vi skal levere til fire forskellige platforme fra én central redaktion,” siger Jesper Vestergaard Larsen.
Hvilken overenskomst?
Det store spørgsmål er nu, hvilken overenskomst og hvilke husaftaler der skal være gældende på BTMX fremover. De to aviser har hidtil haft deres egne overenskomster og husaftaler.
Som Journalisten tidligere har beskrevet, så har BT langt bedre genetillæg i overenskomsten end Metroxpress, mens sidstnævnte har de bedste barselsvilkår.
”Vi forhandler videre om, hvilken overenskomst der skal være, og hvilke husaftaler der skal gælde for det nye selskab. Og det er nogle ret hårde forhandlinger. Så meget kan jeg godt sige,” siger Jesper Vestergaard Larsen.
Journalisten erfarer fra andre kilder, at Dansk Journalistforbund er gået ind for at hjælpe med at forhandle aftalen på plads.
“Jeg glæder mig – i en vanskelig situation – over, at vi har afværget yderligere opsigelser, men har i øvrigt ingen kommentarer så længe, vi fortsat forhandler,” skriver BTMX-chefredaktør Jens Grund i en mail til Journalisten.
Som en del af sparerunden har ledelsen også meddelt, at man over tid udfaser 12 af 22 praktikstillinger.
Sparerunden sker i forbindelse med, at BT og Metroxpress flytter sammen til én fælles redaktion hos Berlingske Media i Pilestræde. Fremover skal alle medarbejdere kunne levere til begge medier, som fortsat skal udkomme både på print og med hver sin netavis.
Opdateret klokken 10.32: Reaktioner fra tillidsmand tilføjet.
Opdateret klokken 12.16: Kommentar fra chefredaktør
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.