BT undgår fyringer

Otte medarbejdere har søgt og fået frivillige fratrædelser på BT. Dermed undgår avisen fyringer, fortæller chefredaktør Olav Skaaning Andersen til Journalisten

40 redaktionelle stillinger skal nedlægges i Berlingske Media som følge af de belgiske ejeres store spareplan. Heraf otte stillinger på BT.

Men avisen undgår helt fyringer, fordi tilpas mange medarbejdere har søgt om at få en frivillig aftrædelse.

Det oplyser ansv. chefredaktør Olav Skaaning Andersen i en mail til Journalisten.

”BT undgår fyringer. Vi har modtaget otte ansøgninger om frivillig fratrædelse, som vi har imødekommet. Det har vi i dag informeret medarbejderne om,” skriver han.

Tillidsmand bekymret for kvaliteten

I går fortalte avisens tillidsrepræsentant Maj Munk til Journalisten, at hun troede på, at man kunne undgå fyringer.

»Det går i den rigtige retning, og jeg tror og håber på, at vi kan finde en løsning uden fyringer. Det vil dog stadig betyde, at der er færre medarbejdere på BT, og det synes jeg – nøjagtig som i sidste uge – er beklageligt,« sagde Maj Munk.

Hun har selv taget en frivillig fratrædelse, og i sidste uge udtrykte hun bekymring for den journalistiske kvalitet på avisen som følge af den nye sparerunde, da BT i forvejen har været gennem mange fyringsrunder de seneste år.

»Jeg er bekymret for kvaliteten. Vi har i forvejen dage, hvor vi har svært ved at få vagtplanen til at hænge sammen,« sagde Maj Munk.

Frivillige fratrædelser undervejs

Det er stadig uklart, hvor mange frivillige fratrædelser der i alt kommer til at være på Berlingske. Men som Journalisten kunne fortælle tidligere i dag, har i hvert fald 12 medarbejdere alene på Business-redaktionen søgt og fået frivillige fratrædelser.

»Det er min femte eller sjette fyringsrunde i de fem år, jeg har været på Berlingske, men det her er den eneste gang, jeg følte, en fratrædelse var aktuel for mig,« fortalte en af de 12 journalister, Mads Kolby.

Han og kollegerne Katrine Overgaard og Nils-Ole Heggland beskriver deres beslutning om at forlade avisen frivilligt her.

0 Kommentarer