BT udkommer ikke på grund af strejke

BT udkommer ikke på print i morgen. Det skyldes, at medarbejderne har nedlagt arbejdet i protest over sparerunde. "Berlingske Media og BT's ledelse finder det trist," lyder det i en skriftlig kommentar

BT udkommer ikke på print i morgen. Bt.dk vil fortsat blive opdateret, men e-avisen udkommer heller ikke.

Det oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at de redaktionelle medarbejdere har nedlagt arbejdet i protest over den spareplan, de blev orienteret om i formiddags. Som Journalisten kunne fortælle tidligere i dag, vil ledelsen blandt andet lukke BT's fotoredaktion og mere end halvere antallet af praktikpladser.

"Vi bekræfter, at BT's medarbejdere har nedlagt arbejdet i forbindelse med de fremlagte planer for samlingen af BT og Metroxpress. Berlingske Media og BT's ledelse finder det trist, at det er sket, og håber at medarbejderne vender tilbage hurtigst muligt, så forhandlingerne kan genoptages," lyder det i en skriftlig kommentar fra Berlingske Medias kommunikationsafdeling.

Mødes i morgen klokken 9

De redaktionelle medarbejdere har ifølge Journalistens oplysninger nedlagt arbejdet indtil klokken 9 i morgen, hvor de holder fagligt møde og beslutter, hvad der så skal ske.

Sparerunden gennemføres i forbindelse med, at BT og Metroxpress lægges sammen og fremover skal dele lokaler i Pilestræde i København. Begge aviser skal fortsat udkomme både på papir og web, men medarbejderne skal levere til begge titler fra en fælles redaktion.

Ifølge Journalistens oplysninger vil der efter sparerunden være 95 redaktionelle medarbejdere tilbage på BTMX, heraf 12 chefer.

1 Kommentar

Niels Riis ebbesen
12. JANUAR 2017
På et tidspunkt må
På et tidspunkt må journalisterne vel opdage, at det er en utopi når de tror, at 15 store dagblade kan leve af, at sælge dag gamle nyheder, som folk har kunnet læse gratis på Internettet.