BT-tillidsrepræsentant: Foretrækker køber med publicistisk mål

Medarbejderne tager det »forbavsende roligt,« at Mecom vil sælge Berlingske Media i bidder. »Vi har brugt mange år på at flette de her virksomheder ind i hinanden,« siger tillidsrepræsentant Maj Munk

Berlingske Media har vænnet sig til at dele redaktionelt stof og meget andet, men BT-medarbejderne virker ikke synderligt optagede af, at mediehuset står til at blive splittet op, efter at ejeren Mecom har meldt ud, at de vil sælge koncernen i bidder. Det fortæller tillidsrepræsentant Maj Munk.

Hvordan er nyheden om, at Mecom er klar til at sælge Berlingske i bidder, blevet modtaget?

»Egentlig med forbavsende ro, vil jeg sige. Det er en salgsproces, der har været i gang længe, så jeg tror, at folk er blevet vant til de spekulationer og at tænke på det. Men så var der en artikel i Politiken forleden dag, hvor Lasse Jensen udtalte, at det var sandsynligt, at vi ville blive opkøbt af Rådhuspladsen (JP/Politiken red.), og så ville man lukke BT. Det er klart, at der har jeg hørt lidt fra nogle stykker herinde, men han ved jo ikke mere end så mange andre, og man kan gisne herfra og indtil, at fakta er på bordet. Men som sagt, folk tager det med forbavsende ro og afventer bare at se, hvad der sker.«

Forventer I et salg?

»Vi er til salg, så på et eller tidspunkt forventer vi da et salg. Det er der ingen tvivl om.«

Du siger ’forbavsende ro,’ så det er ikke noget, der bliver snakket om på gangene?

»Nej, egentlig ikke specielt. Jeg synes selv, at jeg oftere selv sætter samtalen i gang for at stikke en finger i jorden, men det er ikke noget, jeg fornemmer, at folk går rundt og er bekymrede over i hverdagen. Så med forbavsende ro, dér mener jeg, at der er forbavsende få, der har henvendt sig til mig.«

Når nu man ikke skal have en investeringskonto, der er stor nok til at købe hele koncernen, så kan der blive tale om en spiller fra Danmark. Hvordan virker den udsigt?

»Alle, der har et publicistisk mål med at købe os, ville da være at foretrække. Om det er danske eller udenlandske, det er jeg sådan set fuldstændig fløjtende ligeglad med, bare vi får lov til at lave de gode produkter, som vi laver nu, med de arbejdsvilkår, som vi har nu. Det ville da være skønt.«

Det virker, som om at det er ganske udramatisk?

»Ja, lige nu er det i hvert fald, for det er jo noget nyt, at vi skal sælges. Vi har brugt mange år på at flette de her virksomheder i ind i hinanden, så vi er afhængige af hinanden på kryds og tværs. Det bliver da spændende at se, hvordan det gode samarbejde, vi har på tværs af koncernen, kommer til at se ud i fremtiden: Vi deler alle udenoms-funktioner, der er det redaktionelle stof, som vi udveksler på kryds og tværs, og så er der et glimrende samarbejde mellem tillidsrepræsentanterne.«

0 Kommentarer