BT-tillidsmand Maj Munk stopper

Maj Munk, BT's tillidsrepræsentant, har fået en frivillig fratrædelse i sparerunden ligesom Berlingske-kollega Uffe Gardel. Maj Munk håber at undgå fyringer på BT: »Det går i den rigtige retning, og jeg tror og håber på, at vi kan finde en løsning uden fyringer«

BT's tillidsrepræsentant Maj Munk stopper på avisen. Hun har søgt en frivillig fratrædelse i den nuværende sparerunde og fået det bevilget.

Det bekræfter hun over for Journalisten.

Dermed slutter hun sig til Berlingskes tillidsmand Uffe Gardel, som også i dag har fået en frivillig fratrædelse i sparerunden.

I alt skal 64 stillinger nedlægges i Berlingske Media, heraf 40 redaktionelle. De 30 er på Berlingske, otte er på BT, og to er på Scanpix.

Vil prøve noget nyt

Der var i dag deadline for, at medarbejderne på Berlingske og BT kunne anmode om en frivillig fratrædelse. Nu pågår forhandlinger mellem tillidsfolkene og ledelsen, før de medarbejdere, som har søgt om fratrædelser, får at vide, om det er bevilget.

Men netop fordi tillidsfolkene skal forhandle på medarbejdernes vegne, er deres vilkår blevet afklaret og meldt ud i huset først, forklarer Maj Munk.

Hun fortæller, at hun stopper, fordi hun gerne vil prøve noget nyt.

»Jeg begyndte her i huset for ni år siden på gratisavisen Dato. Da den lukkede, flyttede jeg til BT. Jeg fylder 40 næste år og tænker, at det er på tide at prøve noget nyt,« siger hun.

Stopper du for at få kabalen til at gå op og redde en kollega fra at blive fyret?

»Det er glædeligt, hvis min beslutning kan redde en anden kollega, der ellers ville blive fyret. Men det er vigtigt for mig at understrege, at jeg har truffet beslutningen af personlige grunde. Det handler om, at jeg gerne vil prøve noget nyt,« siger Maj Munk.

Kan ende uden fyringer på BT

Maj Munk fortæller, at forhandlingerne går fremad. Det er for tidligt at sige med sikkerhed, men hun mener, det kan ende uden fyringer på BT.

»Forhandlingerne er stadig i gang. Det går i den rigtige retning, og jeg tror og håber på, at vi kan finde en løsning uden fyringer. Det vil dog stadig betyde, at der er færre medarbejdere på BT, og det synes jeg – nøjagtig som i sidste uge – er beklageligt.«

Mandag i sidste uge sagde Maj Munk til Journalisten:

»Jeg er bekymret for kvaliteten. Vi har i forvejen dage, hvor vi har svært ved at få vagtplanen til at hænge sammen. Desuden er vi alle kede af, at vi skal sige farvel til medarbejdere, som er glade for at være på avisen.«

0 Kommentarer