BT slipper for vidnepligt

Skattesagskommissionen har netop afgjort, at den ikke vil pålægge BT at oplyse kilderne til artiklerne om Helle Thorning-Schmidts og hendes mand Stephen Kinnocks skatteforhold. »En klar sejr,« siger BT's chefredaktør Olav Skaaning Andersen
01.11.2012 · 09:10

Skattesagskommissionen har netop afgjort, at den ikke vil pålægge BT at oplyse kilderne til artiklerne om Helle Thorning-Schmidts og hendes mand Stephen Kinnocks skatteforhold. »En klar sejr,« siger BT's chefredaktør Olav Skaaning Andersen

"Vidnerne Thomas Nørmark Krog, Simon Andersen, Peter Brüchmann og Olav Skaaning Andersen pålægges ikke vidnepligt om kilden eller kilderne til BTs artikel om skatteafgørelsen den 8. september 2011 eller BTs øvrige oplysninger om skattesagen," fremgår det af den afgørelse, som formanden for skattesagskommissionen Lars E. Andersen netop har offentliggjort.

»Jeg anser det for en klar sejr«, siger BT's chefredaktør Olav Skaaning Andersen til journalisten.dk.

»Selvfølgelig er det en vanskelig sag, men jeg synes også den er klar. Det er af klar, offentlig interesse, det vi har lagt frem og det er jeg glad for, at skattesagskommissionen også finder. Det er godt for vores journalistik og det er godt for journalistikken i det hele taget, at man har den mulighed. Denne her afgørelse ligger i forlængelse af TV2-dommen i 2011. Det kan man kun, for nu at være lidt højtravende, være glad for på demokratiets vegne.«

»Jeg tror ikke, at vi skal ind og afhøres mere i denne sag. Nu må sagen gå sin gang i skattesagskommissionen med de andre parter, der er involveret. 

Begrundelsen for, at BT ikke pålægges at afsløre deres kilder er, at "det må antages, at kilden eller kilderne til BTs artikel har villet afdække forhold, hvis offentliggørelse var af samfundsmæssig betydning", skriver Lars E. Andersen.

Skattesagskommissionens formand henviser til, at Helle Thorning-Schmidt på det pågældende tidspunkt var partiformand og statsministerkandidat. 

"Det følger herefter af lov om undersøgelseskommissioner § 12, stk. 3, jf. retsplejelovens § 172, stk. 6, 2. pkt., at vidnerne Thomas Nørmark Krog, Simon Andersen, Peter Brüchmann og Olav Skaaning Andersen ikke kan pålægges vidnepligt om kilden eller kilderne til artiklen. Det bemærkes, at resultatet også støttes af Menneskerettighedsdomstolens praksis om pressens ytringsfrihed og ret til kildebeskyttelse efter artikel 10 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention."

Læs hele afgørelsen her.

Kommentar

01/11/2012 - 11:05

Steen Ole Rasmussen

Selvfølgelig kan man ikke bryde de traditionelle bånd mellem magthavere og udvalgte medarbejdere i medieverdenen. Symbiosen mellem den fjerde magt og de tre andre er grundpillen i den herskende orden.

Hvis man ikke vil have en ny statsminister, så har man lov til at dømme hende på forhånd via folkedomstolen i kraft af en skattesag, der aldrig har været. Det meste af befolkningen anser stadig Helle Thorning med mand for at leve i et både fyr og bi- homosexuelt skattesnyderforhold. BTs anklager gik samtlige medier igennem uden spørgsmålstegn. Og hvad bilder Skat i Kbh. sig ind, når man ikke bøjer sig for medierne og deres italesatte folkedomstol. De supplerende oplysninger i afgørelsen er selvfølgelig del af den herskende orden. Uden ville vi jo slet ikke vide os hjemme længere!

Selvgølgelig skal BT ikke blotlægge alliancen for folket, altså symbioserne mellem Loft, Arnfeldt, Trolex, osv.. Så kunne folket jo ændre holdning til hvad det hele handler om, dvs. vende sin opmærksomehd fra statsministerens skatteforhold mod spørgsmålet om magtens deling og det eklatante magtmisbrug som samtlige medier har gjort sig skyldige i med folkedomstolen som alibi.

Da Søren Gade fodrede medierne med en fortælling om jægersoldaternes kommende hævn over hans egen ydmygelse i Afgahnistan - (bomberne haglede ned over ham, da han skulle til at give komplimenter ud til de udsente for deres succes med at opretholde freden), for at give et billede af handlekraft, for efterfølgende at kunne klandre oppositionen for at have lægget de fortrolige oplysninger og sat jægersoldaternes liv på spil - da holdt VKOs udvalgte mand på posten i DR sine medarbejdere tilbage, når de truede med at afsløre skurken i det hele, nemlig Søren Gade selv, som den der havde bragt den delikate nyhed frem. Igen fik medierne opbakning af den noget uretfærdige form for hævdelse af retten i deres hemmelighedskræmmeri omkring sine alliancer med VKO.

Vi lever i en bananrepublik. Surt er det, men sandt.

 http://www.information.dk/224551#comment-208690

Seneste jobopslag

Robotredaktør - Odense

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 15.04

Digital udvikler og producent til Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Ansøgningsfrist: 30.03

To journalister til Lollandredaktionen

Lolland-Falsters Folketidende A/S
Ansøgningsfrist: 10.04

Organisationsudviklingschef

Kræftens Bekæmpelse
Ansøgningsfrist: 10.04

Studentermedhjælper til medlemsrådgivning

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog
Ansøgningsfrist: 05.04

Pressesekretær til Undervisningsministeriet

Undervisningsministeriet
Ansøgningsfrist: 07.04

Projektleder til Politiken Live

Politiken Live
Ansøgningsfrist: 07.04

Ingeniøren søger dagsordensættende journalist

Ingeniøren
Ansøgningsfrist: 02.04

Sjælden journalist-stilling er ledig

Sjællandske Medier
Ansøgningsfrist: 26.03

Senior Presserådgiver til KMD

KMD
Ansøgningsfrist: 15.04

Communication and Program Manager (barselsvikariat)

Unicef Danmark
Ansøgningsfrist: 01.04

Journalist til folkekirken.dk - barselsvikariat

Folkekirken.dk
Ansøgningsfrist: 26.03

Kommunikationschef til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune
Ansøgningsfrist: 31.03

Digital redaktør til Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Ansøgningsfrist: 26.03

BUPL søger en kreativ pressemedarbejder med skarpt politisk blik til vikariat

BUPL - BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND
Ansøgningsfrist: 28.03

Kommunikationschef til Red Orangutangen

Red Orangutangen
Ansøgningsfrist: 05.04

TV MIDTVEST søger kreativ og effektiv webklipper

TV MIDTVEST
Ansøgningsfrist: 15.04

TV2 ØSTJYLLAND søger redaktør

TV2 Østjylland
Ansøgningsfrist: 02.04

DIREKTØR - DANSK JOURNALISTFORBUND

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 07.04

SPECIALKONSULENT TIL STRATEGISK KOMMUNIKATION OG RELATIONSARBEJDE

INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER
Ansøgningsfrist: 29.03

Kommunikationschef

HR Navigator
Ansøgningsfrist: 01.04

Fagbladet Folkeskolen søger journalist

Fagbladet Folkeskolen
Ansøgningsfrist: 27.03