Metroxpress og BT indgår et samarbejde. Begge aviser fortsætter med at udkomme, som de plejer, men Metroxpress flytter ind hos BT. Samarbejdet skal ske i et nyt selskab – BTMX – under Berlingske Media.
Det har medarbejderne på de to aviser netop fået at vide, erfarer Journalisten.
Chefredaktør på Metroxpress Jonas Kuld Rathje ønskede ikke at udtale sig til denne artikel. Ingen andre i ledelsen er vendt tilbage på Journalistens henvendelser. Men Metroxpress har – efter denne artikel blev publiceret – bragt en nyhed, hvor ledelsen udtaler sig. Her siger direktør i Berlingske Media, Mette Maix:
“Vi slår kræfterne sammen, fordi det simpelthen giver god mening – for læsere, for annoncører og som forretning. Sammen har de to titler en enorm rækkevidde med over 600.000 daglige avislæsere og digitalt er de i kontakt med over 2,5 millioner danskere hver måned. Den rækkevidde forventer vi at øge yderligere. Begge titler skaber indhold af høj kvalitet og vores tilgang til læsere og annoncører er unik i markedet.”
Berlingske Media ejer det meste
BTMX bliver et delt ejerskab, hvor Berlingske Media har 70 procent og Metroxpress 30 procent, skriver mx.dk. Direktør bliver Thomas Raun, som i dag er adm. direktør på MX. Han indtræder også i ledelsesgruppen i Berlingske Media. Berlingskes chefredaktør Jens Grund konstitueres som ansv. chefredaktør, og han skal sammen med Jonas Kuld Rathje udgøre den redaktionelle ledelse.
“Vores vision er at skabe det bedste indhold til vores brugere, læsere og abonnenter. Vores betalende kunder er vilde med alt det ekstra, et betalt medie kan levere, og gratismedier har en stor fleksibilitet som en del af deres DNA og kan bevæge sig hurtigt og tilpasse sig, når nye trends viser sig i markedet. Vores mål er at vise, hvordan kombinationen af de to medietyper kan skabe et vinderkoncept,” siger Thomas Raun i en pressemeddelelse.
Mx.dk kalder Jonas Kuld Rathje “tidligere chefredaktør for MX”, men det står ikke klart, hvad hans nye titel bliver. Det fremgår ikke, hvad der sker med den anden chefredaktør Simon Stilling.
Til gengæld er BT’s to chefredaktører – Olav Skaaning Andersen og Karl Erik Stougaard – blevet fyret. Det samme gælder ifølge en pressemeddelelse “flere ledere på MX”.
“Jeg vil gerne takke de ledere, som forlader de to medier. De har arbejdet hårdt og med stor passion for at skabe nogle af branchens stærkeste mediebrands. Når en konsolidering som denne sker, er det desværre uundgåeligt, at gode kolleger bliver nødt til at forlade virksomheden. Jeg vil gerne takke dem for den store arbejdsindsats, de har leveret for BT og Metroxpress,” siger Mette Maix i meddelelsen.
Metroxpress har siden 2012 været ejet af schweiziske Tamedia. Tidligere på året skrev finans.dk, at Tamedia var i dialog med flere danske mediehuse om et samarbejde, og at en af mulighederne var BT.
Stort internationalt mediehus
De Persgroep kom ind på det danske mediemarked i 2014, da mediehuset overtog Berlingske Media.
Da De Persgroep overtog Berlingske Media, varslede ledelsen i Journalisten, at det ville foregå med ydmyghed. Dengang advarede medarbejdere i Belgien og Holland dog om, at koncernen plejer at gennemføre sparerunder på de medier, de overtager.
Sådan gik det også i Berlingske Media. I forsommeren 2015 nedlagde Berlingske omkring 20 stillinger og gennemførte en større rokade, dog uden fyringer. I slutningen af 2015 gennemførtes endnu en sparerunde, som ifølge daværende tillidsmand Uffe Gardel var den voldsomste, han har oplevet. Her skulle nedlægges 40 redaktionelle stillinger. Sparerunden, som han mente var et tillidsbrud mellem ham og avisledelsen, førte til Uffe Gardels afgang fra Berlingske.
Opdateres
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.