B.T. og Ekstra Bladet beklager artikel om sms-pressemøde

Vi var ikke grundige nok, siger B.T.’s chefredaktør, Michael Dyrby, og trækker nu breaking-artikel om det omdiskuterede sms-pressemøde

Hvad sagde justitsminister Nick Hækkerup til statsminister Mette Frederiksen under pressemødet om de slettede sms’er onsdag aften, da statsministeren blev spurgt, om hun kunne udelukke, at man i Statsministeriet havde kommunikeret på andre platforme end sms og mail.

”Du skal ikke svare på det,” skrev både B.T. og Ekstra Bladet dagen efter pressemødet – men nu beklager de to aviser.

Det sker, efter at Nick Hækkerup på Facebook har skrevet, at det ikke var det, han sagde, og ingen af de to aviser kan dokumentere, at der er dækning for historien, som B.T. bragte som breaking.

”Vi kan ikke med sikkerhed afgøre, hvad der bliver sagt,” siger Michael Dyrby til bt.dk og uddyber på sin egen Facebook-profil:

”Derfor har vi taget konsekvensen og taget artiklen ned fra vort site. Det skal ikke være tvivl om oplysninger i denne sag, og det er en fejl fra vores side, at vi ikke var grundige nok, som vi derfor beklager,” skriver B.T.’s chefredaktør, Michael Dyrby, på Facebook.

Og også Ekstra Bladet beklager historien.

På eb.dk skriver avisen, at de har genhørt klippet og kan konstatere, at de ikke klart kan fastslå, hvad Nick Hækkerup egentlig siger.

”Vi kan ikke udelukke, at Nick Hækkerup rent faktisk siger, ’vi taler sammen’. Derfor har vi nu afpubliceret de to artikler, som vi bragte tidligere i dag, og vi beklager,” siger Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup, til eb.dk.

Nick Hækkerup skriver i et opslag på Facebook, at han ikke mener, at historien er befordrende for den demokratiske samtale:

”At et medie kan køre en historie, som udelukkende beror på selektiv hørelse og antagelser, er skørt. Jeg synes selvsagt, at medierne bør dementere historien, som oven i købet lå breaking på BT.dk.”

Han henviser til videoklippet og siger, at det, han husker han sagde, var: ”Vi har talt sammen”.

0 Kommentarer